LTRK no nākamā ekonomikas ministra sagaida konstruktīvu sadarbību ar uzņēmēju organizācijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) no nākamā ekonomikas ministra, kas stāsies līdzšinējā ministra Arvila Ašeradena (V) vietā, sagaida konstruktīvu sadarbību ar uzņēmēju organizācijām, teica LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

«Tas, ko mēs sagaidām no ekonomikas ministra, ir, pirmkārt, kompetence jeb atbilstoša izglītība, pieredze un prakse. Otrkārt, vēlme un iniciatīva realizēt pērn augustā parakstīto sadarbības līgumu ar premjeru [Māri Kučinski (ZZS)], kurā virkne jautājumu attiecas tieši uz ekonomikas ministriju saistībā ar uzņēmējdarbības vides sakārtošanu. Treškārt, būtiski uzturēt konstruktīvu sadarbību ar uzņēmēju organizācijām, tostarp LTRK, lai veicinātu ekonomikas izaugsmi un konkurētspējas paaugstināšanu,» sacīja Endziņš.

Endziņš atturējās komentēt iespējamās kandidatūras uz ekonomikas ministra amatu. Pēc viņa teiktā, lai to darītu, nepieciešams tikties ar katru no ekonomikas ministra amata pretendentiem, vērtējot viņu redzējumu par turpmāko darbu un prioritātēm.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Ašeradens šonedēļ izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu «Vienotības» Saeimas frakciju. Partijas biedriem Ašeradens piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī tikusi atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, «Vienotībai» piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu. Jautājums par «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāju ir aktuāls, jo pašlaik to vada Solvita Āboltiņa, kurā plāno nolikt parlamentārietes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kā potenciālie ekonomikas ministra amata kandidāti tiek minēti Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu