Sešas personas apsūdz par uzņēmumu izvairīšanos no nodokļa nomaksas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Prokuratūra oktobra sākumā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā sešas personas apsūdzētas saistībā ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas 386 617 eiro apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, noskaidrojām prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie laika posmā no 2011.gada februāra līdz decembrim nodrošināja trīs uzņēmumu izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas par kopējo summu 386 617 eiro, kā arī, izmantojot Igaunijā reģistrētas komercsabiedrības, legalizēja noziedzīgā nodarījuma rezultāta iegūtos finanšu līdzekļus.

Apsūdzētie nodrošināja fiktīvu uzņēmumu reģistrāciju, pēc kā noformēja faktiski nenotikušus darījumus starp šiem fiktīviem uzņēmumiem un reālu saimniecisko darbību veicošiem uzņēmumiem, uzskata prokuratūra.

Tāpat viņi nodrošināja faktiski nenotikušu darījumu iegrāmatošanu un deklarēšanu Valsts ieņēmumu dienestā un organizēja finanšu līdzekļu plūsmu par faktiski nenotikušiem darījumiem, lai tādējādi reālu saimniecisko darbību veicošie uzņēmumi prettiesiski iegūtu tiesības atskaitīt kā priekšnodokli to pievienotās vērtības nodokļa daļu, kas bija iemaksājama valsts budžetā, teikts apsūdzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu