Nomaina «Rīgas namu pārvaldnieka» vadību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts kādreizējais SIA «Latio Namsaimnieks» vadītājs Aivars Gontarevs, bet otru vakanto valdes locekļa vietu ieņems Ardis Pāvilsons, skaidroja pilsētas domē.

Kopš 2015.gada RNP valde sastāv no trīs pārstāvjiem - Ivo Leča, Ivetas Zalānes un Ingas Bulgarinas, taču turpmāk tā strādās piecu cilvēku sastāvā. Gontarevs amatā nomainīs pašreizējo RNP vadītāju Leci. Vienlaikus Zālāne, Lecis un Bulgarina turpinās strādāt valdē.

Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) sacīja, ka līdzšinējā priekšsēdētāja Leča uzdevums bija RNP darbību sakārtot no finansiālā un sociālā skatu punkta. «Tā kā šis posms zināmā mērā ir izpildīts, nākamais loģiskais reformas posms, kas tendēts uz pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu, ir uzticēt turpmāk veicamos uzdevumus jaunam priekšsēdētājam, jo viņi to veikšanai ir piemērotāki,» skaidroja Ušakovs.

Jaunieceltais priekšsēdis Gontarevs skaidroja, ka par galveno uzdevumu RNP turpmākajā darbībā izvirza dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa atjaunošanu. Proti, RNP plāno atjaunot līdz pat 500 dzīvojamajām mājām gadā. Viņš izteicās, ka šis uzdevums ir ambiciozs un izaicinošs, taču neatliekams. «Liela daļa dzīvojamo ēku celtas pagājušā gadsimta 70.-80.gados, plānojot tās dzīvošanai izmantot aptuveni 50 gadus. Tātad pēc vēl desmit līdz 15 gadiem pastāv iespēja, ka mājas būs tik novecojušas, ka ar atjaunošanas darbiem vairs nebūs līdzēts,» skaidroja RNP priekšsēdētājs.

Viņš arī apgalvoja, ka aktīvi aicinās iesaistīties sabiedrību dažādu projektu izstrādē un veidot biedrības, lai nodrošinātu pēc iespējas veiksmīgāku projektu realizāciju.

Savukārt Pāvilsons norādīja, ka līdztekus dzīvojamā fonda atjaunošanai otrs svarīgais darba virziens būs klientu apmierinātības veicināšanas pasākumi.

Kā skaidroja domē, Gontarevam ir augstākā izglītība nekustamā īpašuma pārvaldē un novērtēšanā, kā arī divi maģistra grādi - tieslietās un uzņēmējdarbības vadībā. Līdz šim viņš ir strādājis kā valdes priekšsēdētājs SIA «Latio Namsaimnieks», bijis priekšsēdētāja padomnieks stratēģisko pakalpojumu attīstības jautājumos SIA «Latio» un valdes loceklis uzņēmumos «Topo7» un «Metrum», kā arī darbojies kā jurists.

Savukārt Pāvilsonam darba pieredze nekustamo īpašumu pārvaldīšanā ir kopš 2007.gada. Viņš bijis valdes loceklis SIA «CS Komercserviss» un SIA «Labo namu aģentūra», dzīvojamo namu pārvaldīšanas nodaļas vadītājs uzņēmuma «Civinity» Latvijas grupas uzņēmumos, kā arī dzīvojamo ēku pārvaldīšanas nodaļas vadītājs AS «Hausmaster».

Abi jaunievēlētie RNP valdes locekļi apliecināja, ka amatus citos uzņēmumos atstās.

Kā ziņots, kopumā uz šīm vakancēm tika saņemti 28 pieteikumi, no kuriem 20 atbilda amata pretendentiem izvirzītajām prasībām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu