«Madara Cosmetics» pieļauj iespēju maksāt dividendes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kosmētikas ražotāja AS «Madara Cosmetics» varētu maksāt dividendes arī pēc uzņēmuma akciju iekļaušanās biržas «Nasdaq Riga» alternatīvajā tirgū «First North», pirmdien virtuālās konferences jeb vebināra laikā atzina uzņēmuma valdes loceklis Uldis Iltners.

Viņš uzsvēra, ka lēmums par dividenžu izmaksu ir jāpieņem akcionāru sapulcē, taču pēc būtības šādu iespēju neizslēdza, skaidrojot, ka uzņēmumā līdz šim esot bijusi prakse daļu no ikgadējās peļņas novirzīt dividendēm. Viņš arī pieļāva, ka dividendēm varētu novirzīt līdz 25% no peļņas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirmdien sākās «Madara Cosmetics» akciju publiskais piedāvājums, kas ilgs līdz 3.novembra plkst.15.30. Kompānijas akcijas cena publiskajā piedāvājumā ir 6,25 eiro, tajā skaitā akciju emisijas uzcenojums ir 6,15 eiro.

Kompānija atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātajam akciju emisijas prospektam ir tiesīga izteikt līdz 482 220 akciju publisko piedāvājumu, taču piedāvājumu būs iespējams papildināt ar 48 222 akcijām, tādējādi sasniedzot kopumā 530 442 akcijas.

Tāpat ziņots, ka «Nasdaq Riga» valde ir nolēmusi no 2017.gada 10.novembra sākt «Madara Cosmetics» akciju tirdzniecību alternatīvajā tirgū «First North» ar nosacījumu, ka 2017.gada 9.novembrī ir veikti norēķini par visām piedāvājuma ietvaros parakstītajām kompānijas akcijām. Kopumā biržas alternatīvajā tirgū iekļaus 3 214 800 «Madara Cosmetics» akciju 0,1 eiro nominālvērtībā.

"First North" ir alternatīvais tirgus, kuru pārvalda "Nasdaq" grupas biržas. Alternatīvajam tirgum nav Eiropas Savienības regulētā vērtspapīru tirgus statusa. "First North" tirgū iekļautajiem uzņēmumiem ir saistoši "First North" noteikumi, taču uz tiem nav attiecināmas regulētajā tirgū iekļautajiem uzņēmumiem noteiktās prasības. "First North izvirzītās prasības ir mērenākas nekā Baltijas regulētajā vērtspapīru tirgū, tādēļ investīciju riska pakāpe "First North" ir augstāka. Šobrīd "First North" ir iekļautas četru kompāniju akcijas - Latvijas "Baltic Telekom", Lietuvas "East West Agro" un "K2 LT", kā arī Igaunijas "Linda Nektar".

Publicēta: 16.10.2017 15:25

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu