«Olainfarm» provizoriskais konsolidētais realizācijas apjoms deviņos mēnešos šogad sasniedzis € 85,61 miljonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šī gada deviņos mēnešos provizoriskais konsolidētais farmācijas kompānijas AS «Olainfarm» realizācijas apjoms ir sasniedzis 85,61 miljonu eiro, kas ir par 9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina «Olainfarm» publicētie dati biržā «Nasdaq Riga».

Straujākais realizācijas pieaugums šī gada deviņos mēnešos ir vērojams Vācijā, kur tās apjoms ir palielinājies par 200%, un Nīderlandē - par 133%. Lielākais kritums produktu realizācijā šajā laikā bija Ukrainā, kur tā samazinājās par 39%. «Olainfarm» koncerna lielākie noieta tirgi 2017.gada deviņos mēnešos bija Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina.

Šī gada deviņos mēnešos «Olainfarm» piederošā aptieku tīkla SIA «Latvijas aptieka» realizācija sasniedza 15,7 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA «Silvanols» apgrozījums 2017.gada deviņos mēnešos bija 3,89 miljoni eiro. Tas ir par 6% vairāk nekā šajā periodā pērn, kad «Silvanols» apgrozījums bija 3,68 miljoni eiro. «Silvanols» produkcija tika realizēta divpadsmit Eiropas valstīs, ar «Olainfarm» palīdzību arī Kazahstānā, Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā, Armēnijā, Mongolijā un Azerbaidžānā. SIA «Tonus Elast» realizācija deviņos mēnešos bija 6,17 miljoni eiro, produkti tika pārdoti 37 valstīs četros kontinentos.

«Olainfarm» provizoriskie konsolidētie 2017.gada septembra rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir sasniegusi 9,63 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Uzbekistānā, kur tā ir palielinājusies par 388%, Albānijā - par 232%, Vācijā - par 159%, Krievijā - par 69%, un Ukrainā - par 54%.

Produktu realizācija visvairāk ir samazinājusies Nīderlandē - par 73%. AS «Olainfarm» koncerna lielākie noieta tirgi septembrī bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

«Olainfarm» piederošā aptieku tīkla «Latvijas aptieka» realizācija 2017.gada septembrī veidoja 1,94 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā pērn. Šajā laikā darbojās 69 aptiekas. «Silvanols» apgrozījums 2017.gada septembrī bija 550 000 eiro, kas ir par 13% mazāk nekā šajā periodā pērn. «Silvanols» 2017.gada septembrī realizēja produkciju četrās Eiropas valstīs, ar «Olainfarm» starpniecību arī Kazahstānā, Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā, Armēnijā, Mongolijā un Azerbaidžānā.

Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja «Tonus Elast» realizācija 2017.gada septembrī veidoja 740 000 eiro, kas ir par 40% vairāk nekā šajā periodā pērn, produkti tika realizēti 16 valstīs trīs kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem «Olainfarm» provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2017.gada septembrī veidoja 7,55 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Uzbekistānā, kur tās apjoms ir palielinājies par 388%, Albānijā - par 232%, Vācijā - par 161%, Lietuvā - par 81%, Ukrainā - par 63%, un Krievijā - par 59%. Produktu realizācija visvairāk ir samazinājusies Nīderlandē - par 73%, un Kazahstānā - par 69%. Lielākie noieta tirgi bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija. 2017.gada septembrī «Olainfarm» produkti tika realizēti 32 valstīs divos kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem «Olainfarm» provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2017.gada deviņos mēnešos veidoja 68,42 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016.gadā.

Straujākais realizācijas pieaugums šī gada deviņos mēnešos ir vērojams Vācijā, kur tās apjoms palielinājies par 202%, un Nīderlandē - par 133%. Lielākais realizācijas kritums 2017.gada deviņos mēnešos ir novērojams Ukrainā, kur tā ir samazinājusies par 40%. «Olainfarm» lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina. Kopumā 2017.gada deviņos mēnešos «Olainfarm» produkti tika realizēti 48 valstīs piecos kontinentos.

Kompānijas «Olainfarm» akcionāru sapulcē šī gada 1.jūnijā tika apstiprināts uzņēmuma darbības plāns, kas paredz, ka tā nekonsolidētais apgrozījums 2017.gadā sasniegs 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums - 127 miljonus eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2017.gada deviņos mēnešos ir sasniegti 71% no visa 2017.gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 67% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu