LTV žurnālistei, «Tokyo City» trauku mazgātājai, algo apsardzi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēc piketa pie «Tokyo City» ēstuvēm, ko, aizstāvot darbinieku tiesības, organizēja uzņēmuma trauku mazgātāja, kas vēlāk, izrādījās, ir Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «Aizliegtā paņēmiena» iesūtīta žurnāliste, LTV nolēmusi viņai uz laiku algot privātu apsardzi, pirmdienas vakarā vēstīja raidījums «Aizliegtais paņēmiens».

Piketa laikā to filmējuši un novērojuši vairāki nerunīgi un aizdomīga izskata vīrieši, bet jau pēc tā žurnāliste - trauku mazgātāja vairākas dienas izsekota, dodoties un mājām. LTV vērsusies arī policija, sākta izmeklēšana.

«Es pamanīju, ka no skolas līdz manai dzīves vietai notiek izsekošana. Viņiem bija tumši zilas pufaikas. (..) Un man aizdomas bija, ka tas nāk no «Tokyo City», bija aizdomas, ka viņi mēģina apturēt visu failu nokļūšanu līdz televīzijai un kaut kā to visu ietekmēt. Un, iespējams, mani iebiedēt,» stāstīja žurnāliste.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta un Finanšu policijas reida, kura pamatā bija LTV žurnālistes – trauku mazgātājas sūdzība par aplokšņu algu maksāšanu, uzņēmuma «Tokyo City» vadība darbiniekiem paziņojusi, ka aplokšņu algas vairs nemaksās, iepriekš vēstīja LTV raidījums «Aizliegtais paņēmiens». P

Līdz šim vairākus gadus šis uzņēmums daļu algas maksāja aploksnēs, par ko netiek maksāti sociālās apdrošināšanas iemaksas. Tagad, ja uzņēmuma solījums piepildīsies, no solītas oficiālās piemaksas sociālās apdrošināšanas iemaksas tiks segtas.

Tiesa, uzņēmums aizvien neplāno atteikties no sistēmas, ka oficiāli netiek apmaksātas virsstundas (dubultā likme), darbs svētkos (dubultā likme), kā arī darbs naktīs, par kurām jābūt 50% piemaksai, ko visu paredz darba likums. Filiāles direktore darbiniekiem skaidro, ka restorānos nav «svētku stundu» un liek saprast, ka visu šo papildus darbu apmaksās kā prēmijas, kas nozīmētu apiet darba likumdošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu