CSP: Latvijā ir augstākais sieviešu - vadītāju rādītājs ES vidū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā ir augstākais sieviešu - vadītāju rādītājs Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, aģentūrai LETA pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP). Latvijā sieviešu - vadītāju īpatsvars pagājušajā gadā bija 47%, kamēr kopumā ES 33% vadītāju bija sievietes.

Apkopotie dati arī atklāj, lai gan vidēji ES sieviešu ir par 5% vairāk nekā vīriešu, vislielākā šī skaita atšķirība ir Latvijā (18%), Lietuvā (17%) un Igaunijā (13%), savukārt Luksemburgā, Maltā un Zviedrijā vīriešu bija mazliet vairāk nekā sieviešu.

Dati arī liecina, ka sievietes dzīvo ilgāk nekā vīrieši – ES vidējais rādītājs bija 83,3 gadi sievietēm un 77,9 gadi vīriešiem, kas ir par 5,4 gadiem mazāk. Dalībvalstu starpā šī sieviešu un vīriešu vecumu atšķirība svārstījās no 10 līdz 11 gadiem Latvijā un Lietuvā līdz mazāk nekā četriem gadiem Dānijā, Īrijā, Kiprā, Nīderlandē, Zviedrijā un Apvienotajā Karalistē.

Rūpes par bērniem un māju visās ES dalībvalstīs vairāk uzņemas sievietes nekā vīrieši, proti, vidēji ES - 79% sieviešu pretstatā 34% vīriešu. Lielākās atšķirības vērojamas Grieķijā (85% sieviešu un 16% vīriešu) un Itālijā (81% un 20%), bet mazākās Zviedrijā (74% sieviešu un 56% vīriešu) un Latvijā (82% un 57%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu