FM novērsīs Satversmes tiesas konstatētās nepilnības solidaritātes nodokļa piemērošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Finanšu ministrija (FM) novērsīs Satversmes tiesas konstatētās nepilnības solidaritātes nodokļa piemērošanā, atzina ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis.

Viņš uzsvēra, ka Satversmes tiesas spriedums par solidaritātes nodokli nozīmē to, ka nodoklis tiek iekasēts likumīgi un atbilstoši noteiktajiem mērķiem.

«Satversmes tiesa iebildums bija tikai par to, ka dažādām solidaritātes nodokļa maksātāju grupām ir noteikts atšķirīgas nodokļa likmes. Te ir jāpaskaidro, ka likumdevēja izvēle piesaistīt solidaritātes nodokļa administrēšanas sistēmu valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu administrēšanai uzskatāma par saprātīgu un attaisnojamu,» skaidroja Jarockis.

Satversmes tiesa par Satversmes 91.panta pirmajam teikumam neatbilstošu atzina normu, kas nosaka atšķirīgas solidaritātes nodokļa likmes dažādām darba ņēmēju grupām. Runa ir par minimālām likmes atšķirībām un šīs atšķirīgās likmes attiecas uz ļoti ierobežotu personu loku, kas pēc FM pārstāvja teiktā, ir nepilni 300 solidaritātes nodokļu maksātāji gadā.

Darba ņēmēju, kuriem ir sasniegts iemaksu objekta maksimums, šā gada septiņos mēnešos bija 1347.

«FM ņems vērā Satversmes tiesas spriedumu, rūpīgi to izvērtēs un līdz 2019.gada 1.janvārim sagatavos priekšlikumus, lai novērstu Satversmes tiesas konstatētās nepilnības,» teica Jarockis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu