«Rail Baltic» iepirkumi turpmāk tiks apstrādāti Elektronisko iepirkumu sistēmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Līdz ar izmaiņām Publisko iepirkumu likumā visi turpmākie AS «RB Rail» administrētie «Rail Baltica» iepirkumi tiks apstrādāti izmantojot Elektronisko iepirkumu sistēmu (EIS), informēja «RB Rail» pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji aicināja visus projekta potenciālos piegādātājus reģistrēties EIS, lai saņemtu piekļuvi e-konkursu apakšsistēmai, kas savukārt sniegtu iespēju piedalīties šobrīd izsludinātajos un nākotnē plānotajos iepirkumos.

Viņuprāt, ka EIS izmantošana būs ieguvums visām iesaistītajām pusēm, jo sistēma samazina abu pušu administratīvo slogu un izmaksas, tāpat sistēma arī saīsinās iepirkuma procesu un nodrošinās lielāku atklātību.

«RB Rail» ir centrālais «Rail Baltica» projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai.

Jaunākie dati liecina, ka «Rail Baltica» izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko paredzēts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu