Konkursā par siltumtīklu apsaimniekošanu «Rīgas siltums» pieteikums netika vērtēts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

SIA «Rīgas namu pārvaldnieka» (RNP) izsludinātajā konkursā par siltumtīklu apsaimniekošanu uzņēmuma pārziņā esošajās dzīvojamajās mājās, līdzšinējā apsaimniekotāja - SIA «Rīgas siltums» pieteikumu nevērtēja, jo tas bijis nekorekti izstrādāts, skaidroja RNP pārstāve Santa Vaļuma.

Viņa skaidro, ka izstrādājot iepirkuma tehniskos nosacījumus, RNP skaidri bija nodalījis pretendentu veicamos pamatdarbus un papilddarbus, taču «Rīgas siltums» savā pieteikumā nepieciešamās finanses sekundāri veicamajiem darbiem bija norādījis kā primārās, līdz ar to pieteikums jau sākotnēji bijis izstrādāts nekorekti un vērtēts netika.

RNP siltumtīklu apsaimniekošanas sadarbības līgumu noslēdzis ar pilnsabiedrību «Siltumserviss Rīga». Līgums noslēgts uz pieciem gadiem par kopējo summu 24 miljoniem eiro.

Kā ziņots, RS turpinās piegādāt siltumu, bet vairs neveiks ēku iekšējo siltuma sistēmu apkalpošanu, līdz ar to, ja būs avārija, vajadzēs atgaisot radiatorus vai novērst kādu citu ķibeli ar centralizēto apkures sistēmu mājā vai dzīvoklī, to darīs «Siltumserviss Rīga».

RS atzīmē, ka konkursa rezultātā tam būšot jāatlaiž 230 darbinieki, kuri šobrīd nodrošina RNP pārziņā esošo ēku iekšējo sistēmu apkalpošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu