Valsts budžetam € 1,7 miljonu zaudējumu radījušās muitas uzraudzes lietā lieciniekiem nozīmē piespiedu atvešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Krimināllietā, kurā muitas kontroles punktu daļas vecākā muitas uzraudze apsūdzēta par nelikumībām ar tabakas izstrādājumu kravu, kuru rezultātā valsts budžetam radīti 1 774 174 eiro zaudējumi, diviem lieciniekiem nozīmēta piespiedu atvešana.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes tiesā Ludzā, šodien minētajā lietā tika nopratināts viens no trim papildus pieaicinātajiem lieciniekiem, divi nebija ieradušies. Lietas iztiesāšanu plānots turpināt 2017.gada 17.janvārī.

Apsūdzētā nebija informējusi muitas darbu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktās amatpersonas par kravas ierašanos un deklarācijas MRN numuru, neveica kravas padziļinātu fizisko kontroli, neinformēja tiešo vadītāju par tabakas izstrādājumu kravas ierašanos, nenorādīja datu sistēmā faktisko transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru, valsts piederību, un noslēdza fiktīvu tranzīta procedūru, aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Ņemot vērā, ka ārpuskopienas preces netika izvestas, bet nonāca ES kopējā tirgū, tad Latvijas valstij un ES budžetam kopumā tika radīts ievērojams mantisks zaudējums nenomaksāto nodokļu veidā - 1 774 174 eiro apmērā.

Krimināllikums par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu