Finanšu uzņēmuma «Capitalia» konsolidētais apgrozījums gada pirmajos deviņos mēnešos pieaudzis par 34%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Finanšu un investīciju uzņēmums «Capitalia» konsolidētais apgrozījums gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedzis 887 000 eiro, kas ir par 34% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga».

Savukārt «Capitalia» peļņa gada pirmajos deviņos mēnešos bija 43 000 eiro.

Ņemot vērā, ka vasaras mēneši tipiski ir zemas aktivitātes sezona nebanku kreditēšanas nozarē, kopējais uzņēmumiem izsniegtā finansējuma apmērs saglabājas apmēram nemainīgi piecu miljonu eiro apmērā.

«Capitalia» šā gada trešajā ceturksnī turpināja darbu pie procedūru atjaunošanas. Tāpat ir paplašināta uzņēmuma klientu menedžeru komanda, lai vēl efektīvāk varētu piedāvāt finansējumu pieaugošam klientu skaitam.

Vienlaikus «Capitalia» vienkāršojis un pilnveidojis piedāvāto finanšu produktu klāstu, papildus biznesa aizdevumiem un rēķinu pirkšanai, sākot piedāvāt arī riska kapitāla un biznesa eņģeļu finansējumu. Minētās investīcijas uzņēmums veiks kopā ar citiem pieredzējušiem investoriem.

Paralēli, uzņēmums plāno paplašināt sadarbību ar savstarpējo aizdevumu platformu «Mintos», lai samazinātu kopējo aizņēmumu apmēru «Capitalia» bilancē.

Turpmākajos trijos mēnešos «Capitalia» plāno attīstīt pūļa finansējuma platformu «capitalia.com». Finansējumu izaugsmei līdz pat vienam miljonam eiro ar platformas palīdzību mēģinās piesaistīt vairāki strauji augoši uzņēmumi, kuri izturējuši «Capitalia» kreditētāju speciālistu veikto padziļināto pārbaudi. Paredzams, ka pirmie investīciju piedāvājumi tiks publicēti šī gada novembrī.

Kā ziņots, «Capitalia» 2016.gada pirmajos deviņos mēnešos strādāja ar 15 219 eiro konsolidētajiem zaudējumiem. Savukārt grupas ieņēmumi 2016.gada deviņos mēnešos bija 662 061 eiro.

«Capitalia» ir vadošais nebanku finansējuma sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. «Capitalia» finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas vairāk nekā 1000 uzņēmumiem, to attīstībā ieguldot vairāk nekā 20 miljonus eiro.

«Capitalia» ir izveidota 2007.gadā, un tās vienīgais īpašnieks, pēc «Firmas.lv» datiem, ir Simons Tamuļonis, taču uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir finanšu konsultanta «Superia» direktors Mārtiņš Krūtainis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu