«Lielzeltiņi» plāno ieguldīt € 500 000 termiskās apstrādes sistēmā un transportēšanas iekārtās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Putnu gaļas ražotāja SIA «Lielzeltiņi» plāno ieguldīt 500 000 eiro termiskās apstrādes sistēmas ar enzīmu pārklājumu iegādē un beramo vielu uzglabāšanas tvertņu transportēšanas iekārtās, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tostarp «Lielzeltiņi» par 450 000 eiro plāno iegādāties vienu termiskās apstrādes sistēmu ar enzīmu pārklājumu. Tāpat kompānija par 50 000 eiro plāno pirkt beramo vielu uzglabāšanas tvertņu transportēšanas iekārtas, kur ietilpst vairākas dažāda garuma pašteces caurules, kuras ir jāintegrē esošajā ražošanas līnijā.

Termiskās apstrādes sistēmu un transportēšanas iekārtas «Lielzeltiņi» plāno iegādāties un uzstādīt līdz 2019.gada 5.martam, piesaistot finansējumu Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma «Ieguldījumi materiālajos aktīvos» apakšpasākumā «Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē».

Investīciju projektu realizācijai ir izsludināti arī iepirkumu konkursi. Termiskās apstrādes sistēmas piegādei un uzstādīšanai pretendenti var pieteikties līdz 24.novembra plkst. 17, bet iepirkumu konkursā par beramo vielu uzglabāšanas tvertņu transportēšanas iekārtu piegādi un uzstādīšanu - līdz 25.novembra plkst.17.

Jau ziņots, ka iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, «Lielzeltiņu» apgrozījums bija 31,893 miljoni eiro, kas ir par 7,9% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 84 846 eiro.

«Lielzeltiņi» ir reģistrēti 1994.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 1,075 miljoni eiro. Uzņēmums audzē putnus, ražo broileru gaļas pārstrādes produktus, kā arī ražo kombinēto lopbarību.

Jau vēstīts, ka Lietuvas uzņēmums «Linas Agro Group» 2013.gadā par 12,5 miljoniem eiro iegādājās četrus putnkopības uzņēmumus Latvijā, tostarp arī «Lielzeltiņus». «Linas Agro Group» nopirka 87% «Putnu fabrika «Ķekava«» daļu, 100% «Broileks», 100% «Cerova» un 100% «Lielzeltiņu» akciju. «Linas Agro Group» akcijas kotē Viļņas biržā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu