Finanšu ministre: Nepieciešami stingrāki nosacījumi ES fondu finansētu projektu straujākai uzsākšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nepieciešami stingrāki nosacījumi Eiropas Savienības (ES) fondu finansētu projektu straujākai uzsākšanai, šodien pēc koalīcijas darba grupas sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Koalīcijas darba grupa šodien pārsprieda virkni ar ES fondu apguvi saistītus jautājumus, tostarp ES fondu apguves progresu un tā paātrināšanu.

Pēc ministres teiktā, ES fondu finansēto projektu ieviešanai nepieciešamie Ministru kabineta (MK) noteikumi darbojas, tomēr ir atsevišķi MK noteikumi, kas nav izstrādāti atbilstošā laika grafikā.

Tāpat Latvija atpaliek no ES fondu ieviešanas plāna, kas saistīts ar projektu īstenotāju problēmām, piemēram, iepirkumiem, būvniecības procesa aizkavēšnos u.c. «Tāpec arī koalīcijas darba grupā diskutējām par to, ka nepieciešami stingrāki nosacījumi ES fondu ātrākai ieviešanai,» piebilda Reizniece-Ozola.

Koalīcijas darba grupa vienojusies, ka atsevišķos gadījumos ES fondu programmas varēs pagarināt par sešiem mēnešiem. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) aģentūrai LETA atzina, ka programmu īstenošanas pagarinājumi tiks skatīti MK komitejā, kas lems par pagarinājuma argumentiem un nepieciešamību.

Reizniece-Ozola atzina, ka koalīcijas darba grupa skāra arī ar dzelzceļa elektrifikācijas projektu saistītus jautājumus, jo pēc «Eurostat» datiem šim projektam ir fiskāla ietekme, lai gan iepriekš panākta vienošanās, ka projektam jābūt fiskāli neitrālam.

Finanšu ministre informēja, ka Satiksmes ministrijai līdz šā gada novembrim jāsagatavo priekšlikumi, kādā veidā virzīties tālāk ar dzelzceļa elektrifikācijas projektu. «Iespējams tiks radīts alternatīvs projekts,» pieļāva ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu