Latvijā bāzētā aviokompānija «Primera Air» nākamgad sāks tiešos lidojumus uz Toronto no Apvienotās Karalistes un Francijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijā bāzētā aviokompānija «Primera Air» papildinājusi no nākamā gada nodrošinās tiešos lidojumus uz Toronto no savām jaunajām bāzēm Londonā, Birmingemā un Parīzē, informēja uzņēmumā.

Lidojumi uz Kanādu no «Primera Air» jaunajām bāzēm Eiropā tiks sākti 2018.gada maijā un būs pieejami visa gada garumā. Reisus uz Toronto (YYZ) aviokompānija no Londonas Stenstedas lidostas un Birmingemas nodrošinās trīs reizes nedēļā - otrdienās, ceturtdienās un sestdienās. Savukārt no Parīzes lidojumi notiks četras reizes nedēļā - pirmdienās, trešdienās, piektdienās un svētdienās. Biļetes būs iespējams iegādāties aviokompānijas interneta vietnē «primeraair.com».

Lidmašīnā būs pieejamas divas klases – ekonomiskā un biznesa. Visiem pasažieriem būs iespēja lidojumu laikā izmantot bezvadu internetu un uzlādēt elektroniskās ierīces.

«Primera Air» prezidents Anrī Mārs Ingolfsons pauž gandarījumu par jaunā galamērķa Kanādā pievienošanu jau iepriekš izziņotajiem Ziemeļamerikas maršrutiem - Ņujorkai un Bostonai, uz kuriem būs iespējams doties no Londonas, Birmingemas un Parīzes.

«Ar mūsu pilnīgi jaunajiem «Airbus» A321neo nodrošināsim lidojumus maršrutos, kuros iepriekš tika izmantotas tikai platfizelāžas lidmašīnas. Pateicoties šo jaunās paaudzes lidaparātu efektivitātei, pasažieriem varam piedāvāt neredzēti zemas cenas, augstu pakalpojuma kvalitāti un lielisku servisu lidojumiem uz ASV un Kanādu no Francijas un Lielbritānijas,» uzsver Ingolfsons.

Jau ziņots, ka Latvijā bāzētā «PrimeraAir» atvērusi trīs jaunas bāzes Eiropā un nākamgad sāks izpildīt starpkontinentālos reisus uz Ziemeļameriku.

Jaunās bāzes atvērtas Londonā, Parīzē un Birmingemā, lai 2018.gada aprīlī sāktu lidojumus uz Ņujorku un Bostonu. Vasaras beigās iecerēts atklāt vēl divus transatlantiskos galamērķus.

Tuvākajos divos gados «PrimeraAir» plāno tālāk paplašināt galamērķu tīklu, pateicoties 20 jauniem «Boeing MAX 9» gaisa kuģiem.'

«PrimeraAir» dibināta 2004.gadā Islandē un sākotnēji nodrošināja čartera lidojumus, sadarbojoties ar tūrisma operatoriem Skandināvijā. Mainoties aviācijas tirgum un pieprasījumam, uzņēmums 2014.gadā veica būtisku restrukturizāciju. Tās gaitā tika apvienota visu Ziemeļu valstu darbība, uzņēmuma galvenā mītne no Dānijas tika pārcelta uz Rīgu, bet bizness paplašināts ar lidojumu tiešo pārdošanu un aktīvu zemo cenu aviopārvadājumu biznesa nišas iekarošanu.

Rīgā uzņēmums nodarbina teju 100 cilvēku, no Latvijas tiek vadītas «Primera Air Scandinavia» flote. «PrimeraAir» nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem, izmantojot astoņus jaunākās paaudzes «Boeing» lidaparātus. Septiņas lidmašīnas tiek izmantotas lidojumos no Dānijas, Zviedrijas, Islandes, Somijas un Norvēģijas. Viens lidaparāts tiek izīrēts citiem operatoriem.

Uzņēmums ietilpst koncernā «Primera Travel Group», ko veido vadošie tūrisma operatori Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu