OIK skandāls: Lūsveris aiziet no «Sadales tīkla»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS «Sadales tīkls» nu jau bijušais valdes loceklis Rolands Lūsveris atstās arī uzņēmuma attīstības direktora amatu un pārtrauks darba tiesiskās attiecības ar kompāniju, pavēstīja «Sadales tīkla» pārstāve Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, ka šādu soli Lūsveris sper, uzņemoties atbildību par pieslēgumu procesa pārraudzību un izmeklēšanā konstatētajām nepilnībām elektrostaciju pieslēgšanas procesu kontrolē.

«Lūsveris kopš šā gada 26.oktobra vairs nav «Sadales tīkla» valdes loceklis, jo viņa iesniegumu par atkāpšanos 25.oktobrī pieņēma akcionāra sapulce. Ņemot vērā, ka, izmantojot Darba likumā noteiktās darbinieka tiesības, šobrīd Lūsveris ir prombūtnē, viņa apstiprinājumu par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar «Sadales tīklu» uzņēmuma valde saņēma elektroniski un mutiski šodien. Formalitātes par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu tiks nokārtotas tuvākajās darba dienās,» skaidroja Smirnova.

Kā ziņots, no «Sadales tīkla» valdes šonedēļ aizgājušais Lūsveris joprojām turpināja ieņemt uzņēmuma attīstības direktora amatu. Skarbus vārdus tam veltīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), uzsverot, ka tas liecina par klaju darbības imitācijas žestu, nevis patiesu atbildības uzņemšanos.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija pēc Ekonomikas ministrija iesnieguma sākusi kriminālprocesu par «Sadales tīkla» un SIA «Rīgas enerģijas» rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Kriminālprocess sākts par krāpšanas mēģinājumu lielos apmēros. Lieta sākta par faktu, un to izmeklē Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

Aizdomās turētā statuss patlaban nevienai personai nav piemērots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu