Klaipēdā oficiāli atklāta sašķidrinātās dabasgāzes sadales stacija

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Klaipēdā piektdien oficiāli atklāta sašķidrinātās dabasgāzes sadales stacija, kas izmaksājusi 28 miljonus eiro.

Kā žurnālistiem sacījis Lietuvas sašķidrinātās gāzes termināļa operatorkompānijas «Klaipedos nafta» vadītājs Mindaugs Jusjus, paredzams, ka sadales stacija ar peļņu varēs strādāt no 2020.gada, kad sašķidrināto dabasgāzi sāks plaši lietot transportā.

«Saskaņā ar mūsu biznesa plānu stacijai būtu jāsāk nest peļņu 2020.gadā. Līdz tam laikam saskatām konsekventu darbības pieaugumu, bet straujāku pieprasījumu pēc pakalpojumiem redzam starp 2020. un 2025.gadu,» viņš norādījis.

Pēc Jusjus teiktā, gāze no šīs sadales stacijas var tikt izmantota jūras transportā un kravas automašīnās.

«Jūras transportam no 2020.gada stāsies spēkā stingras ekoloģiskās prasības, un jau šobrīd vērojams lūzums - prāva daļa jauno kuģu tiek ražoti ar dzinējiem, ko darbina sašķidrinātā dabasgāze. (..) Sauszemes transporta nozarē pašlaik tiek attīstīta infrastruktūra, paplašinās degvielas uzpildes staciju tīkls, jo pārvadātāji sūdzas, ka tas nav pietiekams,» viņš stāstījis.

«Klaipedos nafta» vadītājs norādījis, ka par SGD pārdošanu jau risinās sarunas ar starptautiskās PET sagatavju ražošanas grupas «Indorama» un loģistikas grupas «Girteka» pārstāvjiem.

Šobrīd notiek sadales stacijas izmēģinājumi, bet komercdarbībai plānots pievērsties nākamā gada sākumā.

«Klaipedos nafta» pārvaldītajā sašķidrinātās gāzes sadales stacijā ir piecas 1000 kubikmetru tilpnes, no kurām gāzi var pārsūknēt autocisternās. Tur ierīkoti divi autocisternu uzpildes laukumi un cita nepieciešamā infrastruktūra, sašķidrināto gāzi var pārsūknēt arī kuģos. Nākotnē paredzēta iespēja sadales stacijas jaudu palielināt līdz 10 000 kubikmetriem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu