Lietuvā varētu tikt ieviests infrastruktūras nodoklis

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Lietuvas privātpersonām un uzņēmējiem, kas lūgs būvatļaujas jaunu objektu celtniecībai, kapitālremontam vai rekonstrukcijai, drīzumā var nākties maksāt infrastruktūras nodokli, raksta avīze «Lietuvos žinios».

Saskaņā ar Vides ministrijā topošo likumprojektu šāds nodoklis ļautu nodrošināt pašvaldību infrastruktūras attīstību, paverot iedzīvotājiem un uzņēmumiem iespējas ar pieņemamiem noteikumiem izmantot inženiertīklus, komunikācijas un sociālo infrastruktūru.

«Ne mazums individuālo māju būvētāju saņem būvatļaujas, paziņojot, ka viņiem infrastruktūra nav vajadzīga,» laikrakstam sacījis Vides ministrijas Būvniecības un teritoriālās plānošanas departamenta direktors Marjus Narmonts. «Tā parādās mājas, kuras nav pieslēgtas ne pie ūdensvada, ne kanalizācijas un pie kurām nav nedz ceļu, nedz ietvju. Šādu «taupīgu» iedzīvotāju kļūst aizvien vairāk, un viņi sāk no pašvaldībām pieprasīt risināt šīs problēmas - pievilkt komunikācijas, noasfaltēt ceļus, galu galā arī veidot sociālo infrastruktūru - celt bērnudārzus un attīstīt sabiedriskā transporta tīklu.»

Tikmēr pašvaldību pārstāvji saka, ka šo likumprojektu vēl nav redzējuši, lai gan par to tiek runāts jau krietnu laiku, norāda avīze.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu