«Apranga» deviņos mēnešos Latvijā palielinājusi peļņu līdz € 1,9 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aprangagroup.lv

Baltijā lielākais apģērbu mazumtirgotājs «Apranga» šā gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijā strādāja ar 1,933 miljonu eiro peļņu pretstatā 1,899 miljonu eiro peļņai janvārī-septembrī pērn, bet visas grupas peļņa bija 12,6 miljoni eiro, kas ir par 32,5% vairāk nekā šajā laika periodā pirms gada, liecina kompānijas sniegtā informācija Viļņas biržai.

Latvijā «Apranga» mazumtirdzniecības apgrozījums, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, janvārī-septembrī sasniedza 38,164 miljonus eiro, kas ir par 2,2% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos. Septembra beigās Latvijā bija 47 «Apranga» veikali, kas ir tikpat, cik pirms gada.

Igaunijā «Apranga» pirmajos deviņos strādāja ar 940 tūkstošu eiro peļņu pretstatā 1,211 miljonu eiro peļņai šajā laika posmā pērn. Apgrozījums Igaunijā deviņos salīdzinājumā ar šo laika periodu pērn pieaudzis par 8% un sasniedzis 28,674 miljonus eiro. Igaunijā septembra beigās «Apranga» pārvaldīja 30 veikalus, kas bija par vienu veikalu vairāk nekā 30.septembrī pērn.

Savukārt Lietuvā «Apranga» peļņa janvārī-septembrī bija 7,649 miljoni eiro pretstatā 4,808 miljonu eiro peļņai šajā laika posmā pērn. Mazumtirdzniecības apgrozījums Lietuvā sasniedza 95,527 miljonus eiro, kas bija par 2,9% vairāk nekā janvārī-septembrī pērn. Lietuvā 30.septembrī bija 105 «Apranga» veikali, kas bija par diviem veikaliem vairāk nekā pirms gada.

«Apranga» mazumtirdzniecības apgrozījums deviņos mēnešos sasniedza 159,365 miljonus eiro, kas ir par 3,6% vairāk nekā 2016.gada pirmajos deviņos mēnešos.

Grupas EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) janvārī-septembrī bija 17,5 miljoni eiro, kas ir par 24,2% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos

Trijās Baltijas valstīs septembra beigās darbojās 182 «Apranga» veikali, kas ir par trīs veikaliem vairāk nekā pirms gada. Gada pirmajos deviņos mēnešos grupa atvēra piecus jaunus veikalus, paplašināja un renovēja vēl piecus veikalus, bet seši veikali tika slēgti.

Grupas lielākais īpašnieks ar 60,3% akciju jūnija beigās bija Lietuvas koncerna «MG Baltic» investīciju kompānija «MG Baltic Investment».

«Apranga» akcijas kotē Viļņas biržas oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu