Latvijas bankas deviņos mēnešos nopelnījušas € 244 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas banku sektors gada deviņos mēnešos darbojies ar peļņu 243,9 miljonu eiro apmērā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem 2017.gada septembrī. 2017.gada pirmajos deviņos mēnešos ar peļņu darbojās 13 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles.

Banku sektora kopējais nebanku noguldījumu apmērs septembrī samazinājās par 2,1% jeb 433,2 miljoniem eiro. Iekšzemes klientu noguldījumi saruka par 1,1% jeb 130,1 miljonu eiro, uzņēmumu noguldījumi saruka par 6% jeb 246 miljoniem eiro, bet finanšu institūciju noguldījumi saruka par 5,4% jeb 42,9 miljoniem eiro.

Savukārt mājsaimniecību noguldījumi pieauga par 1,5% jeb 91,8 miljoniem eiro. Ārvalstu klientu noguldījumi samazinājās par 3,7% jeb 303,1 miljonu eiro. Septembra beigās kopējais piesaistīto noguldījumu atlikums sasniedza 19,8 miljardus eiro.

Kopējā kredītportfeļa atlikums septembrī saruka par 4% jeb 599,2 miljoniem eiro, galvenokārt viena tirgus dalībnieka reorganizācijas procesa rezultātā. Savukārt, izslēdzot šī viena tirgus dalībnieka ietekmi, kopējais banku sektora kredītportfeļa atlikums septembrī pieauga par 0,4% jeb 50,9 miljoniem eiro. Iekšzemes uzņēmumu kredītu apjoms saglabājās faktiski nemainīgs, kamēr pieauga gan iekšzemes mājsaimniecību kredītportfelis - par 0,5% jeb 23,7 miljoniem eiro, gan ārvalstu klientiem izsniegto kredītu apmērs - par 1,1% jeb 23 miljoniem eiro. Kopējais kredītportfeļa atlikums septembra beigās veidoja 14,5 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu