Premjers: Par «Sadales tīkla» vadības atkāpšanos saistībā ar OIK skandālu jādomā ekonomikas ministram

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «Sadales tīkla» (ST) vadības atkāpšanās saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju skandālu šobrīd ir ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) izšķiršanās, otrdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Uz jautājumu, vai «Sadales tīkla» vadībai saistībā ar OIK skandālu nebūtu jāatkāpjas, lai netraucētu vai neietekmētu izmeklēšanu, premjers sacīja, ka atkāpšanās vai neatkāpšanās ir ekonomikas ministra izvērtēšanā. Taču viņš pauda pārliecību, ka lieta tiks rūpīgi izmeklēta un nonāks policijā jebkurā gadījumā.

Viņš arī norādīja, ka šodien ekonomikas ministrs detalizēti informēs par atklāto lietu un noteiks skaidrus termiņus audita veikšanai visiem uzņēmumiem, kas saņēmuši OIK atļaujas.

Kučinskis arī norādīja, ka atbilstoši valdības noteikumiem, «Sadales tīklam» ir dabā jāpārbauda, vai uzņēmumi ir pabeiguši projektus un reāli strāda, taču «Sadales tīkla» formālā pieeja ir novedusi pie šādām sekām. Tādēļ ir jāvērtē vai šādai rīcība ir bijusi tīša nolaidība un ļaunprātība, vai vienkārši nezināšana, kas gan profesionāļiem nav pieļaujama. Tāpat jāvērtē Ekonomikas ministrijas (EM) atbildīgās amatpersonas.

Jau vēstīts, ka valdošās koalīcijas politiķi pirmdien vairījās komentēt EM veikto izvērtējumu saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju skandālu, tomēr solīja sniegt informāciju šodien.

Tāpat ziņots, ka TV3 raidījums «Nekā Personīga» atklāja vairākus uzņēmumus, kuri nav laikā pabeiguši projektus, bet licences saglabājuši, AS «Sadales tīkls» testā padodot jaudu no pārvietojama ģeneratora. Ja šie uzņēmumi sāks darbu un izmantos iespēju elektrību tirgot par paaugstināto cenu, patērētājiem tas izmaksās līdz 100 miljoniem eiro OIK maksājumos nākamajos desmit gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu