«Sadales tīkls» pēc OIK skandāla atstādinājis četrus darbiniekus; atļauja anulēta vienai stacijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS «Sadales tīkls» pēc elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju skandāla līdz šim ir atstādinājis četrus darbiniekus, otrdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

Viņš skaidroja, ka jau divas nedēļas kopš publiski izskanējusi informācija par iespējamo krāpšanos ar OIK atļauju izsniegšanu «Sadales tīklā» strādā ieksējās izmeklēšanas komisija. «Situācija ir ļoti nopietna, taču mēs apzināti neesam maldinājuši ne Ekonomikas ministriju (EM), ne Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) par to, kā tika izsniegtas atļaujas,» teica Pinkulis.

Viņš informēja, ka izmeklēšanas rezultātā ir atstādināti četri darbinieki, kā arī atgādināja, ka no darba ir aizgājis viens valdes loceklis [Rolands Lūsvers], kas bija atbildīgs par pieslēgumu sistēmu. Darbinieki neesot ievērojuši uzņēmuma iekšējās procedūras pārbaužu veikšanai. «Sadales tīkla» vadītājs piebilda, ka atļauja šobrīd ir anulēta vienai stacijai, savukārt vēl vienai tiks veiktas atkārtotas pārbaudes.

Pinkulis arī uzsvēra, ka ir nepieciešams neatkarīgs audits visai sistēmai, kā tiek izsniegtas OIK atļaujas, jo «Sadales tīkls» ir tikai viens no posmiem, kas atbildīgs par pieslēgumiem. Taču viņš piekrita, ka uzņēmums līdz šim uz atļauju piešķiršanu ir skatījies tīri tehniski - bijis nepieciešams plašāks skatījums.

Jau vēstīts, ka valdošās koalīcijas politiķi pirmdien vairījās komentēt EM veikto izvērtējumu saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju skandālu, tomēr solīja sniegt informāciju šodien.

Tāpat ziņots, ka TV3 raidījums «Nekā Personīga» atklāja vairākus uzņēmumus, kuri nav laikā pabeiguši projektus, bet licences saglabājuši, AS «Sadales tīkls» testā padodot jaudu no pārvietojama ģeneratora. Ja šie uzņēmumi sāks darbu un izmantos iespēju elektrību tirgot par paaugstināto cenu, patērētājiem tas izmaksās līdz 100 miljoniem eiro OIK maksājumos nākamajos desmit gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu