Zaļās enerģijas darboņi: Kurš vainīgs?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Oktobra vidū TV3 raidījums «Nekā personīga» atklāja vairākus uzņēmumus, kuri nav laikā pabeiguši projektus, bet licences saglabājuši, AS «Sadales tīkls» testā padodot jaudu no pārvietojama ģeneratora. Ja šie uzņēmumi sāks darbu un izmantos iespēju elektrību tirgot par paaugstināto cenu, patērētājiem tas izmaksās līdz 100 miljoniem eiro obligātā iepirkuma komponentes (OIK) maksājumos nākamajos desmit gados.

Par spīti tam, ka stacijas nav uzbūvētas, «Sadales tīkla» darbinieki elektrības ražošanas faktu pārbaudīja un apstiprināja.

Otrdien ap plkst.12.30 tiešraidē tika skaidroti izvērtējuma rezultāti saistībā ar iespējamo krāpšanos.

AS «Sadales tīkls» pēc elektroenerģijas OIK atļauju skandāla līdz šim ir atstādinājis četrus darbiniekus, un jau divas nedēļas, kopš publiski izskanējusi informācija par iespējamo krāpšanos ar OIK atļauju izsniegšanu, «Sadales tīklā» strādā iekšējās izmeklēšanas komisija. Tāpat no darba ir aizgājis viens valdes loceklis Rolands Lūsveris.

Jau vēstīts, ka valdošās koalīcijas politiķi pirmdien vairījās komentēt EM veikto izvērtējumu saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju skandālu, tomēr solīja sniegt informāciju šodien.

Tāpat ziņots, ka TV3 raidījums «Nekā personīga» atklāja vairākus uzņēmumus, kuri nav laikā pabeiguši projektus, bet licences saglabājuši, AS «Sadales tīkls» testā padodot jaudu no pārvietojama ģeneratora. Ja šie uzņēmumi sāks darbu un izmantos iespēju elektrību tirgot par paaugstināto cenu, patērētājiem tas izmaksās līdz 100 miljoniem eiro OIK maksājumos nākamajos desmit gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu