VSAA «pazaudē» saņemtās sociālās iemaksas - tas ir normāli?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladimir Smirnov / ITAR-TASS

Kāda sociālā tīkla «Facebook» lietotāja norādījusi, ka atklājusi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA), ka vairākiem «Liepājas metalurga» darbiniekiem «pazudušas»valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas. VSAA norāda, ka neprecizitātes tikšot novērstas tuvākajā laikā.

Sociālā tīkla «Facebook» lietotāja skaidrojusi: «Atklājām nepatīkamas izmaiņas par mums veikto VSAOI apjomā par laika posmu no 2013.gada septembra (ieskaitot) līdz 2014.gada decembrim (ieskaitot). Proti, ja (man personīgi) šā gada februārī VSAA uzziņā uzrādījās, ka VSAOI ir samaksātas par minēto laika posmu, tad šobrīd (25.10.2017.) to vietā redzamas vien 0,00.»

Viņa arī norādījusi, ka bija devusies uz VSAA, taču uz vaicājumu, vai kļūdu novērst visiem uzreiz ir iespējams, tika saņemta noraidoša atbilde un katram esot nepieciešams individuāli pieteikties.

Savukārt VSAA pārstāve Ivetra Daine TVNET pastāstīja - lai nodrošinātu valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu reģistrēšanu MAS «Liepājas Metalurgs» darbiniekiem saskaņā ar Maksātnespējas likumu, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra izstrādāja īpašu programmatūru, kas nodrošina faktiski veikto iemaksu reģistrēšanu MAS «Liepājas Metalurgs» darbiniekiem pēc AS «Liepājas metalurgs» maksātnespējas pasludināšanas 2013. gada 12. novembrī.

No visiem VSAA sniedzamajiem pakalpojumiem faktiski veikto iemaksu informāciju izmanto, tikai piešķirot vai pārrēķinot pensiju. Nepilnā apjomā piereģistrētās iemaksas varēja ietekmēt tikai tos MAS «Liepājas Metalurgs» darbiniekus, kuriem pensijas vecums iestājās 2017. gada septembrī vai oktobrī.

Lai sakārtotu VSAA datu bāzē MAS «Liepājas Metalurgs» reģistrēto informāciju, ir apzināti iemesli, kas izraisīja neprecizitātes iemaksu reģistrēšanā.

VSAA plāno novērst šīs neprecizitātes visiem MAS «Liepājas Metalurgs» darbiniekiem divu nedēļu laikā, tāpēc cilvēkiem pašiem nav jādodas uz VSAA.

Saistībā ar citiem uzņēmumiem šādas problēmas nav konstatētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu