«Rīgas ūdens» vēlas jūtami celt ūdens un kanalizācijas tarifu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: / Caters News Agency

Pašvaldības SIA «Rīgas ūdens» no nākamā gada pavasara vēlas par 36,5% palielināt ūdenssaimniecības tarifu un par 18,5% celt kanalizācijas tarifu, vēsta LTV raidījums «Dienas ziņas».

Jauno tarifa projektu uzņēmums iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā. Tas paredz pašreizējo 1,28 eiro vietā par piegādāto kubikmetru ūdens un novadīto kanalizāciju no nākamā gada 1.aprīļa iekasēt 1,63 eiro.

Tarifu pieaugums tiekot skaidrots ar izmaksu pieaugumu palielinātā dabas resursu nodokļa dēļ, ekspluatācijas izmaksu un dažādu rekonstrukcijas projektu īpatsvara palielinājumu, kā arī ūdens patēriņa samazināšanos.

«Lūgums ir palielināt ūdenssaimniecības tarifu par 36,5% un kanalizācijas tarifu par 18,5%. Līdz ar to mēs varam runāt par visai lielu prasīto tarifu palielinājumu,» raidījumam atzina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētājs Rolands Irklis. Viņš gan piebilda, ka parasti uzņēmumi vēlas lielāku tarifu, un izvērtēšanas gaitā regulators panāk, ka kopējās izmaksas tiek samazinātas.

Šobrīd regulators sācis iepazīties ar tarifa aprēķiniem un tuvākajā laikā sāks to vērtēt.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu