VNĪ joprojām nav iesnieguši Okupācijas muzeja būvprojektu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) līdz noteiktajam termiņam - 25.oktobrim - nav atbildīgajām institūcijām iesnieguši Latvijas Okupācijas muzeja būvprojektu, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļa.

«Tā kā VNĪ kā pasūtītājs ir tieši atbildīgs par sagatavotās būvniecības dokumentācijas kvalitāti un atbilstību būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām, VARAM aicina Finanšu ministriju noteikt precīzu termiņu, kad muzeja pārbūvei jeb Nākotnes namam ir jābūt gatavam, kā arī VNĪ padomi uzraudzīt valdes darbu šī termiņa īstenošanai,» norāda ministrijas pārstāvji.

VARAM VNĪ ir prasījusi likumā noteiktos saskaņojumus, kā arī norādījusi, ka iesniegtajiem dokumentiem ir beidzies izpildes termiņš.

Pirms vairāk nekā gada, VARAM pārņēma šī projekta uzraugošās institūcijas pienākumus un aicināja visus tajā iesaistītos operatīvi un ar lielu atbildību sākt projekta īstenošanu. Šis memoriāls ir nacionālo interešu objekts un vienlaikus ir gan muzejs, gan arī represēto piemiņas vieta.

VARAM saskaņā ar Latvijas Okupācijas muzeja likumu kopš 2016.gada 4.oktobra pilda būvvaldes funkcijas, ievērojot normatīvo aktu prasības, un neīsteno Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa būvniecības projektu, jo joprojām nav saņēmuši derīgus būvniecības dokumentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu