ES komisārs: Kopējās lauksaimniecības politikas finansējumam jābūt pieejamam arī pēc 2020.gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kohēzijas politikas un Kopējās lauksaimniecības politikas finansējumam jābūt pieejamam arī pēc 2020.gada, tiekoties ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), uzsvēris Eiropas Savienības (ES) budžeta un cilvēkresursu komisārs Ginters Etingers.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs trešdien tikās ar Etingeru, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar nākamo ES daudzgadu budžetu un apspriestu Latvijas intereses. Sarunas laikā ministrs uzsvēra svarīgākās Latvijas prioritātes - Kohēzijas politiku, tostarp ES struktūrfondu pieejamību pēc 2020. gada, kopējo lauksaimniecības politiku un nepieciešamību pēc tiešmaksājumu izlīdzināšanas un papildu finansējuma lauku attīstībai, kā arī turpmāka finansējuma tādām ES programmām kā, piemēram, pētniecības un inovāciju attīstības instruments.

Rinkēvičs uzsvēra, ka ES finansējums ir būtisks stimuls Latvijas izaugsmei, savukārt konverģence veicinās vienotu ES redzējumu tādos ES būtiskos jautājumos kā migrācija, sociālie standarti un darbinieku nosūtīšanas direktīva.

Etingers izteica gandarījumu par straujo Latvijas attīstību, ņemot vērā progresu, kas ir panākts kopš neatkarības atgūšanas un iestāšanās ES 2004. gadā. «Latvija ir panākusi ļoti daudz, un tas ir bijis iespējams, pateicoties Kohēzijas politikas un Kopējo lauksaimniecības politikas finansējumam,» viņš norādīja. Etingers arī pauda uzskatu, ka abu politiku finansējumam jābūt pieejamam arī pēc 2020.gada.

Vizītes laikā Etingers tikās arī ar Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvjiem, finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS). Komisārs atzīmēja, ka Latvijas valdībai ir konsekventa un vienota nostāja par svarīgākajām Latvijas prioritātēm ES daudzgadu budžetā pēc 2020. gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu