«Tukuma straumes» pārdošanas apmēri mēneša laikā auguši par 60%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dzīvnieku barības ražotāja «Tukuma straume» pārdošanas apmēri pēc visu apsūdzību atspēkošanas par neatļautas vielas karbamīda klātbūtni produkcijā un aizliegumu noņemšanas mēneša laikā auguši par 60%, pavēstīja kompānijā.

«Tukuma straume» pārstāvji informēja, ka lielākā daļa tirgotāju, kas pārtrauca suņu barības «Dogo» realizāciju pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) lēmuma atsaukt no apgrozības konkrētu produkcijas partiju neatļautas vielas karbamīda dēļ tās sastāvā, ir atsākuši barības tirdzniecību.

«Tādējādi skaidrāk iezīmējas iespēja sasniegt uzņēmuma uzstādīto mērķi līdz gada beigām atjaunot produkcijas realizāciju pirmskrīzes līmenī,» norādīja kompānijā, piebilstot, ka līdz 2017.gada beigām «Tukuma straume» iecerējusi atjaunot «Dogo» realizāciju visās lielākajās tirdzniecības ķēdēs.

Tāpat kompānijas pārstāvji atzīmēja, ka tās juristi tuvākajā laikā plāno nākt klajā ar rezultātiem izpētei, kuras uzdevums bija noskaidrot, kas ir atbildīgs par kļūdainajām analīzēm, pamatojoties uz kurām pieņemtais lēmums radīja «Tukuma straumei» vairāku miljonu eiro zaudējumus.

Jau ziņots, ka «Tukuma straume» plāno tiesas ceļā piedzīt zaudējumus, kas kompānijai radušies suņu barības «Dogo» un kaķu barības «Ņau ņau» kļūdaino analīžu dēļ.

Tāpat ziņots, ka PVD oktobra sākumā atcēla visus «Tukuma straume» piemērotos ierobežojumus suņu barības «Dogo» un kaķu barības «Ņau ņau», kā arī izejvielu izplatīšanai, jo no Austrijas laboratorijas «Osterreichische Agentur fur Gesundheit und Ernarungsicherheit GmbH» saņemtajos analīžu rezultātos neatļautā viela karbamīds (urīnviela) nebija konstatēts.

Vienlaikus PVD pieprasīja Dānijas Valsts Veterinārajai un pārtikas laboratorijai skaidrojumu, vai uzņēmuma «Tukuma straume» ražotās barības paraugi, kuros iepriekš laboratorijā tika konstatēts karbamīds, ir izmeklēti ar atbilstošu metodi. «Tukuma straumes» ražotajā barībā «Dogo ar mājputnu gaļu» augusta vidū tika konstatēts karbamīds, bet vēlāk karbamīds tika atklāts arī citos laboratoriskajai izmeklēšanai nosūtītajos «Tukuma straumes» ražoto produktu un ražošanā izmantoto izejvielu paraugos.

Karbamīds (urīnviela) ir barības piedeva, kuru atļauts lietot atgremotāju ēdināšanā, bet suņu un kaķu barībā tā nedrīkst būt vispār.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu