Latvijas augļkopjiem šis gads ir bijis sliktāks nekā iepriekšējais

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Latvijas augļkopjiem šis gads ražas ziņā ir bijis sliktāks nekā iepriekšējais, atzina Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte. Pēc Rudzātes teiktā, gads augļkopjiem nav bijis labs vēso un lietaino laika apstākļu dēļ.

«Augļkopības nozarē šis gads bija švaks, sliktāks nekā pagājušais gads,» viņa sacīja, atgādinot, ka ražas ziņā arī 2016.gada augļkopjiem nebija labs, pretēji 2015.gadam, kas nozarei bija ļoti labs gads.

Rudzāte atgādināja, ka avenēm šogad ir bijusi ļoti vāja raža, labāk ir klājies rudens aveņu audzētājiem, kuriem izdevās ievākt zināmu ražas daudzumu. Arī zemenes laika apstākļu dēļ tika stipri bojātas, ķiršu Latvijā bija maz, bet plūmju ražas tikpat kā nebija.

Pēc viņas teiktā, ābolu raža šogad Latvijā nebija padevusies, lai gan sākotnēji cerīgāks. «Ražas būtu bijušas ļoti labas, taču tām ābelēm, kuras noziedēja un kurām vajadzēja būt labai ražai, nobira mazie ābolīši, kas bija aizmetušies,» sacīja Rudzāte. Lietavu dēļ āboli bija mazāk kvalitatīvi, jo nokrišņi traucēja ābolus novākt, lietus lija tieši ražas novākšanas laikā.

Viņa sacīja, ka stiprās lietavas negatīvi ietekmēja ne tikai ābolu audzētājus, bet augļkopjus kopumā visos Latvijas reģionos.

Latvijas Augļkopju asociācija apvieno aptuveni 400 lielāko Latvijas augļkopju. Organizācijas mērķis ir palīdzēt augļkopjiem aktīvi piedalīties viņiem labvēlīgas lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī meklēt iespējas, kur pārdot Latvijā saražotos augļus.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu