«Vienotībai» rīt jāizvēlas nākamais ekonomikas ministrs; joprojām nav vienprātības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Partijā «Vienotība» pagaidām nav vienprātīga atbalsta kādam no ekonomikas ministra amata kandidātiem, bet pirmdien, 6.novembrī, politiskā spēka valde plāno pieņemt lēmumu šajā jautājumā.

Līdz šim partijas pārstāvji atturējās oficiāli komentēt kādus kandidātus, tomēr neoficiāli izskanēja vairāki vārdi - Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.

Ķirsis tikās ar premjeru Māri Kučinski (ZZS), un atsevišķi politiķi neoficiālās sarunās pieļauj, ka partijas vadītājs Arvils Ašeradens ekonomikas ministra amatam varētu virzīt tieši viņu. Vienlaikus partijā dažiem politiķiem pret šo soli varētu būt iebildumi, liecina viņu izteikumi.

Tikmēr vairāki «Vienotības» Saeimas frakcijas deputāti, kuri gan nav partijas biedri, oficiāli lūguši partijas vadību izvērtēt iespēju ekonomikas ministra amatam virzīt bijušo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju, pašreizējo domes deputāts Jāni Lāčplēsi (Latgales partija). Virzīt šo kandidatūru mudina Anrijs Matīss, Dzintars Zaķis un Aldis Adamovičs. Lāčplēsis paudis gatavību kandidēt uz šo amatu, tomēr pašreizējā informācija neliecina, ka viņu varētu atbalstīt partijas valdes vairākums.

Tāpat izskanējušas vēl vairākas versijas par plašāku kandidātu loku, piemēram, minēta Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un citi.

Samērā ilgais laiks kopš paziņojuma par Ašeradena lēmumu atstāt ekonomikas ministra amatu un vadīt «Vienotības» Saeimas frakciju līdz jauna kandidāta izvirzīšanai ļāva uzvirmot domstarpībām šajā jautājumā. Līdz ar to pagaidām politiķu izteikumi neliecina par vienprātīgu atbalstu kādam no kandidātiem, tomēr vairāki valdes locekļi, kā arī frakcijas deputāti pauž gatavību atbalstīt Ašeradena priekšlikumu par iespējamo kandidātu.

Paredzēts, ka «Vienotība» pirmdien, 6.novembrī, izšķirsies par kandidātu ekonomikas ministra amatam, tomēr daži politiķi neizslēdz arī kādu neplānotu pavērsienu šajā jautājumā.

Kā ziņots, «Vienotības» priekšsēdētājs Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu «Vienotības» Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik «Vienotības» Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno nolikt deputātes mandātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu