«Pazuduši» 2013.gada rezultāti par piešķirtajām elektroenerģijas obligātā iepirkuma tiesībām (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Iepriekš 2013.gadā veiktās dienesta pārbaudes rezultāti par piešķirtajām elektroenerģijas obligātā iepirkuma tiesībām Ekonomikas ministrijā nav atrodami, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

«Jā, arī man tas bija pārsteigums. Lietvedības sistēma rāda, ka 2013.gadā šāda dienesta izmeklēšana ir bijusi, bet pats dokuments ministrijā nav atrodams,» teica Ašeradens.

Viņš arī norādīja, ka nevar komentēt, vai šis dokuments ir nobēdzināts apzināti. «Es nevaru komentēt šobrīd šo situāciju, bet es varu apstiprināt to, ka šis dokuments nav atrodams ministrijā,» sacīja ministrs.

Ašeradens atzīmēja, ka šobrīd ir nolemts veikt pilnu obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas auditu, kuru plānots pabeigt pusgada laikā. «Es tiešām gribu pārbaudīt šo sistēmu kopumā.

Te ir divas daļas - viena daļa ir, vai pieslēgumi atbilst likumā noteiktajai kārtībai, bet otra daļa ir, vai šīs stacijas strādā atbilstoši tiem līguma noteikumiem, kādi ir noslēgti.

Mums ir pietiekami daudz signālu, ka tā varētu nebūt,» pauda ministrs.

Tāpat viņš norādīja, ka ir jāizvērtē arī atsevišķu amatpersonu atbildību. «Mums ir jāizvērtē atsevišķu amatpersonu atbildību, bet jāsaprot, ka tas process nav noticis viena gada laikā - tie ir gandrīz 10 gadu,» piebilda Ašeradens.

Jautāts, kāda atbildība varētu būt jāuzņemas bijušajam «Vienotības» ekonomikas ministram Artim Kamparam un Ekonomikas ministrijas valsts sekretāram Jurim Pūcem, ministrs norādīja, ka viņam ir jautājumi, kuri būtu uzdodami, bet tas būs darāms pēc audita pabeigšanas.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts 2013.gada februāra beigās uzdeva līdz 2013.gada 1.aprīlim veikt dienesta pārbaudi

par komersantiem piešķirtajām elektroenerģijas obligātā iepirkuma tiesībām kopš 2012.gada 28.augusta, kad valdība nolēma apturēt jaunu tiesību piešķiršanu vismaz līdz 2016.gadam. Dienesta pārbaudes laikā komisijai bijai jāizvērtē Ekonomikas ministrijas administratīvās vadības pieņemto lēmumu likumība un jāsniedz ministram slēdziens ar rekomendācijām par nepieciešamo rīcību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu