«Circle K» sadarbosies ar «IONITY» lieljaudas elektrouzlādes tīkla izveidē Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Degvielas tirgotājs «Circle K» izveidojis sadarbību ar uzņēmumu «IONITY», paredzot ierīkot lieljaudas elektrouzlādes tīklu Eiropā, pavēstīja SIA «Circle K Latvia». Plānots, ka arī Latvija būs daļa no lieljaudas elektrouzlādes tīkla, sākotnēji nodrošinot uzlādes iespējas vienā degvielas uzpildes stacijā. Partnerības mērķis ir veicināt elektromobilitāti Eiropā.

«Circle K Latvia» pārstāvji skaidroja, ka «IONITY» ir kopuzņēmums, kuru veido «BMW Group», «Daimler AG», «Ford Motor Company» un «Volkswagen Group». Sadarbība ar IONITY izveidota, lai uzstādītu un apsaimniekotu lieljaudas līdzstrāvas uzlādes tīklu elektriskajiem (akumulatoru) transportlīdzekļiem. Tīkls veidots pēc kombinētās uzlādes sistēmas CCS (Combined Charging System) standarta. Jaudas līmenis sasniegs 350 kilovatu, kas, salīdzinot ar esošajām sistēmām, ļaus būtiski samazināt uzlādes ilgumu.

«Esam gandarīti par sadarbību ar «IONITY», kuras ietvaros plānots izveidot Eiropā jaudīgāko elektriskā transporta uzlādes tīklu. Šī sadarbība ieskicē «Circle K» apņemšanos iesaistīties mobilitātes risinājumos. Mēs vēlamies, lai mūsu klientiem būtu iespēja izmantot jaunākos tehnoloģiskos risinājumus un mērot garas distances arī ar elektroauto,» pauda «Circle K Latvia» izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Kopumā «IONITY» plāno izveidot 400 lieljaudas elektrouzlādes vietu Eiropā. Sākotnēji plānots, ka 60 no tām tiks veidotas, sadarbojoties ar «Circle K». Uzlādes tīkls tiks pakāpeniski veidots visā «Circle K» ķēdē. Sākotnēji to plānots ierīkot pilotprojektu veidā, sākot ar Skandināvijas valstīm 2017.gada nogalē. Paredzams, ka pārējās lieljaudas elektrouzlādes vietas tiks ierīkotas 2018. un 2019.gadā.

«Circle K» ir uzņēmumam «Alimentation Couche-Tard Inc.» pilnībā piederošs meitasuzņēmums. Eiropā uzņēmumam «Couche-Tard» ir 2754 degvielas iegādes un iepirkšanās vietas, kas veido mazumtirdzniecības tīklu deviņās valstīs. «Circle K Latvia» ir vadošais degvielas mazumtirdzniecības tīkls Latvijā ar 80 degvielas uzpildes stacijām un vienu veikalu.

«Circle K Latvia» pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.maija līdz 2017.gada 30.aprīlim, strādāja ar 368,163 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 2,6% - līdz 21,009 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu