Pieprasījums pēc «Madara Cosmetics» akcijām 2,3 reizes pārsniedza piedāvāto akciju skaitu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pieprasījums pēc kosmētikas ražotāja «Madara Cosmetics» akcijām publiskajā piedāvājumā 2,3 reizes pārsniedza piedāvāto akciju skaitu, teikts biržas «Nasdaq Riga» paziņojumā.

«Madara Cosmetics» akciju publiskais piedāvājums noslēdzās 3.novembrī. Kopējais pieprasījums bija 255% no pārdošanai piedāvātajām 482 220 akcijām. Tādēļ tika izmantota iedalīšanas pārsnieguma iespēja ar 48 222 akcijām un kopējais piedāvāto un pārdoto akciju skaits sasniedza 530 442 akcijas.

Iedalīšanas rezultātā «Madara Cosmetics» darbinieku iesniegtie izsoļu uzdevumi tika apmierināti pilnā apmērā un 88% no privātajiem ieguldītājiem (no to kopējā skaita) saņēma pilnu iedalījumu. Tas tika panākts demokrātiski iedalot 500 akcijas (3125 eiro) privātajiem ieguldītājiem, kuri iesniedza darījumus ar apjomu, kas pārsniedza 500 akcijas. Kopējais privāto ieguldītāju iesniegto uzdevumu skaits pārsniedza 700, kuru iedalījums veido apmēram 26% no piedāvātā akciju apjoma.

Pārējās akcijas tika piešķirtas institucionālajiem vai kvalificētajiem ieguldītājiem.

Kā ziņots, 16.oktobrī sākās kosmētikas ražotāja «Madara Cosmetics» akciju publiskais piedāvājums. Kompānijas akcijas cena publiskajā piedāvājumā bija 6,25 eiro.

Kompānija atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātajam akciju emisijas prospektam bija tiesīga izteikt līdz 482 220 akciju publisko piedāvājumu, taču piedāvājumu bija iespējams papildināt ar 48 222 akcijām, tādējādi sasniedzot kopumā 530 442 akcijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Nasdaq Riga» valde ceturtdien, 12.oktobrī, nolēma no 2017.gada 10.novembra sākt «Madara Cosmetics» akciju tirdzniecību alternatīvajā tirgū «First North» ar nosacījumu, ka 2017.gada 9.novembrī ir veikti norēķini par visām piedāvājuma ietvaros parakstītajām kompānijas akcijām. Kopumā biržas alternatīvajā tirgū iekļaus 3 214 800 «Madara Cosmetics» akciju 0,1 eiro nominālvērtībā.

«Madara Cosmetics» akciju piedāvājumā iegūtos tīros ienākumus paredzējusi izmantot, lai finansētu pārdošanas darbību paplašināšanu gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Šī paplašināšana būs vērsta galvenokārt uz e-tirdzniecību un ietvers gan esošos, gan jaunos tirgus. Tāpat kompānija neizslēdz iespēju, ka piedāvājumā iegūtos līdzekļus varētu izmantot citu uzņēmumu iegādei.

«Madara Cosmetics» apgrozījums 2017.gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, audzis par 37,9% - līdz 3,59 miljoniem eiro, savukārt kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas pieaugusi 2,5 reizes, sasniedzot 810 000 eiro.

"First North" ir alternatīvais tirgus, kuru pārvalda "Nasdaq" grupas biržas. Alternatīvajam tirgum nav Eiropas Savienības regulētā vērtspapīru tirgus statusa. "First North" tirgū iekļautajiem uzņēmumiem ir saistoši "First North" noteikumi, taču uz tiem nav attiecināmas regulētajā tirgū iekļautajiem uzņēmumiem noteiktās prasības. "First North izvirzītās prasības ir mērenākas nekā Baltijas regulētajā vērtspapīru tirgū, tādēļ investīciju riska pakāpe "First North" ir augstāka. Šobrīd "First North" ir iekļautas četru kompāniju akcijas - Latvijas "Baltic Telekom", Lietuvas "East West Agro" un "K2 LT", kā arī Igaunijas "Linda Nektar".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu