Apvienotās Karalistes mazumtirgotāji piedzīvojuši sliktāko oktobri pēdējo deviņu gadu laikā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šogad visai drūmās krāsās iekrāsojies Ziemassvētku gaidīšanas laiks Lielbritānijas mazumtirgotājiem, ņemot vērā, ka valstī piedzīvots lielākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kritums nepārtikas precēm kopš 2008.gada.

Aptaujā atklājies, ka tēriņu samazināšanās tiek saistīta ar pieaugošo inflāciju. Arī kredītkaršu uzņēmuma «Barclaycard» aptauja liecina, ka palielinājusies plaisa starp tēriņiem primārās nepieciešamības precēm un izvēles precēm.

Tajā pašā laikā pagājušajā nedēļā Anglijas banka paaugstināja procentu likmes pirmo reizi desmit gadu laikā.

Lielākā daļa «Reuters» aptaujāto ekonomistu pirms šā lēmuma atzina, ka tā būtu kļūda, ņemot vērā patērētāju trauslo maksātspēju, ko ietekmē inflācijas pieaugums kopš pagājušā gada «Brexit» balsojuma.

Tikmēr pārtikas tirdzniecības rādītāju pieaugums «piešķir kādu krāsu šajā drūmajā ainā», taču šos rādītājus lielā mērā ietekmējusi inflācija.

Patēriņa cenu inflācija šā gada septembrī sasniegusi 3%, kas ir augstākais rādītājs pēdējo piecu gadu laikā.

Tas viss neapšaubāmi izdara spiedienu uz mājsaimniecību budžetu, un sagaidāms, ka patērētājiem nāksies turpināt žonglēt starp visām prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu