Kučinskis no «Vienotības» grib gūt pārliecību par atbalstu budžetam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir priecīgs, ka Arvils Ašeradens (V) nolēmis saglabāt ekonomikas ministra amatu, tajā pašā laikā ar Solvitas Āboltiņas izslēgšanu no «Vienotības» premjers vēlas būs pārliecināts par partijas atbalstu 2018.gada budžetam.

Šodien pēc valdības sēdes Kučinskis žurnālistiem pauda gandarījumu, ka Ašeradens tomēr lēmis palikt ekonomikas ministra amatā, jo premjeram jau radušās bažas par ekonomikas ministra izraudzīšanas procesu.

Tajā pašā laikā viņš piesardzīgi vērtēja Āboltiņas izslēgšanu no «Vienotības». Kučinskis pauda cerību, ka Āboltiņas izslēgšana no partijas neietekmēs stabilitāti koalīcijā, kā arī neradīs problēmas Saeimā pieņemt nākamā gada budžetu, ņemot vērā, ka «Vienotības» un to jau pametušie deputāti ir pauduši atbalstu budžetam.

Ministru prezidents nākamajā trešdienā, 15.novembrī, plāno tikties ar «Vienotības» vadītāju Ašeradenu un partijas Saeimas frakciju, lai gūtu apstiprinājumu šī politiskā spēka gatavībai atbalstīt budžetu.

«Tagad ir svarīgi, lai frakcija pieturas pie valdības rīcības plānā ietvertā. Un patlaban galvenais ir budžets. Ceram, konsekvence nebūs tāda, ka netiek pieņemts budžets,» bilda Kučinskis.

Jau ziņots, ka vakar bijušo partijas «Vienotība» līderi, līdzšinējo Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu nolēma izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

«Vienotības» priekšsēdētājs Arvils Ašeradens vakar pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja, ka ekonomikas virzīšanas process ticis diskreditēts ar iekšējiem procesiem. Āboltiņa rīkojusies pretēji valdes lēmumam par jauna ministra virzīšanu un situācijas komentēšanu.

Ašeradens nolēmis palikt ekonomikas ministra amatā, savukārt «Vienotības» Saeimas frakciju plānots uzticēt vadīt deputātam Hosamam Abu Meri.

Āboltiņa vadīja «Vienotību» kopš 2011.gada līdz 2016.gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad «Vienotība» bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā «Vienotība» ir guvusi atzīstamus panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr pēdējā laikā partija ir piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu