«Balticovo» plāno ieguldīt vienu miljonu € kūtī turētu dējējvistu audzēšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Olu un olu produktu ražotājs «Balticovo» plāno ieguldīt vienu miljonu eiro atvērtā tipa būru baterijas iegādē dējējvistu, kuras tiek turētas kūtīs, audzēšanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

«Aptuveni pirms gada publiskajā telpā nācām klajā ar saviem ilgtermiņa plāniem pakāpeniski investēt līdzekļus gan nr. «1» (brīvās turēšanas apstākļos turētu vistu), gan nr. «2» (kūtī turētu vistu) olu ražošanā. Šādas ražošanas kapacitātes palielināšanas galvenais mērķis ir uzņēmuma eksportspējas palielināšana, un iepirkuma izsludināšana iekārtu iegādei ir tikai viens no soļiem uz mērķa realizāciju,» aģentūrai LETA sacīja «Balticovo» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Agra Lieģe.

Investīciju projektu plānots īstenot, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākumā «Ieguldījumi materiālajos aktīvos».

Atvērtā tipa būru baterijas plānots iegādāties līdz 2018.gada 30.septembrim.

Jau ziņots, ka «Balticovo» apgrozījums pagājušajā gadā bija 44,589 miljoni eiro, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās divas reizes un bija 2,713 miljoni eiro, liecina «Firmas.lv» dati.

«Balticovo» pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu