«Baltcom»: Lēmums neapvienot LMT un «Lattelecom» ir ieguvums pārējiem operatoriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lēmums neapvienot telekomunikāciju operatorus SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un SIA "Lattelecom" ir ieguvums pārējiem operatoriem, komentējot valdības šodien pieņemto lēmumu neatbalstīt LMT un "Lattelecom" apvienošanu, sacīja telekomunikāciju uzņēmuma "Baltcom valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns.

«Valdības lēmums neatbalstīt «Lattelecom» un LMT apvienošanos ir ļoti nozīmīgs Latvijas telekomunikāciju nozarei. Savā ziņā tas ir ieguvums pārējiem nozares operatoriem. Lai arī konkurence nozarē ir sīva jau pašlaik, tomēr tā netiks sagrauta ar viena telekomunikāciju milža parādīšanos, un saglabāsies vairāk vai mazāk vienlīdzīga,» pauda Buasēns.

Viņš arī prognozēja, ka agri vai vēlu šis jautājums atkal atgriezīsies valdības dienas kārtībā, jo abu uzņēmumu apvienošanās ir neizbēgams solis to nākotnē, kaut vai tā iemesla dēļ, lai optimizētu izdevumus. «Skatoties nākotnē, tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā Latvijā piedzīvosim lielu tirgus konsolidāciju, un pēc valstij piederošo uzņēmumu «Lattelecom» un LMT apvienošanās, atlikušo telekomunikāciju uzņēmumu vienīgā stratēģija cīņai pret konkurenci arī būs apvienot spēkus, lai turētos pretī lielajam telekomunikāciju gigantam,» pieļāva Buasēns.

Kā ziņots, valdība šodien nolēma neatbalstīt LMT un «Lattelecom» apvienošanu.

«Telia» grupas uzņēmumiem «Sonera Holding» un «Telia Company» pieder kopumā 49% LMT kapitāla daļu, bet Latvijas valstij «Latvijas Radio un televīzijas centra» un Privatizācijas aģentūras (PA) personā - kopumā 28% daļu. Vēl 23% LMT daļu pieder «Telia» un Latvijas valsts kopīgi kontrolētajam uzņēmumam «Lattelecom».

Latvijas valstij PA personā pieder 51% «Lattelecom» kapitāla daļu, bet «Telia» grupas kompānijai «Tilts Communications» - 49%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu