ASV izmaksā pirmos $772 miljonus Medofa piramīdas shēmas upuriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tūkstošiem bijušā investora Bernarda Medofa krāpniecības shēmas upuru saņēmuši pirmās kompensācijas, paziņojusi ASV Tieslietu ministrija.

Fonds «Madoff Victim Fund» 24 631 cietušajam visā pasaulē izmaksājis 772,5 miljonus dolāru (664,2 miljonus eiro), veicot pirmos maksājumus tiem, kuri zaudējuši naudu Medofa krāpniecības dēļ, norāda ministrija.

Tieslietu ministrijas izveidotā fonda mērķis ir atdot cilvēkiem četrus miljardus dolāru, kurus konfiscējušas ASV varasiestādes. Tas no investoriem, kuri kopumā zaudējuši 40 miljardus dolāru, 136 valstīs saņēmis 65 000 prasību.

Medofs tika aizturēts 2008.gada decembrī, bet 2009.gada jūnijā ASV tiesa viņam piesprieda 150 gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu milzīgas krāpnieciskas shēmas izveidošanā.

Medofs nodarbojās ar krāpšanu gadu desmitiem, pārliecinot investorus ieguldīt miljardiem dolāru, kas tika izmantoti, lai izmaksātu dividendes iepriekšējiem ieguldītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu