Diskusija - vai Latvija ir rudzu lielvalsts?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Zemkopības ministrijā (ZM) šodien notiks diskusija «Vai Latvija ir rudzu lielvalsts?», kurā klātesošie pārrunās nacionālās rudzu audzēšanas tradīcijas saglabāšanu un veicināšanu Latvijā, informēja AS «Hanzas maiznīcas».

Diskusijas mērķis ir noskaidrot, kā saglabāt un veicināt rudzu audzēšanas un rudzu maižu ēšanas tradīcijas valstī. Diskusija tiek rīkota Latvijas simtgades ietvaros, ņemot vērā, ka rudzi un rupjmaize ir Latvijas kultūras mantojums un nacionālais lepnums.

«»Hanzas maiznīcas» kopā ar Latvijas Maiznieku biedrību aizsāk diskusiju par rudzu audzēšanu un rupjmaizes ēšanas tradīcijām Latvijā, uzsvaru liekot uz tās nākotnes perspektīvu saglabāšanu. Rupjmaize ir mūsu unikālais tautas mantojums, kas ir iekļauts UNESCO un ko ir svarīgi nodot no paaudzes nākamajai paaudzei. Tāpēc šobrīd būtiski ir diskutēt, kā saglabāt interesi zemniekiem audzēt augstas kvalitātes rudzus vietējam patēriņam, maizniekiem cept rudzu maizi, bet iedzīvotājiem turpināt dot priekšroku rupjmaizei un citām maizēm no rudziem, ņemot vērā, ka Latvijā ienāk jauni ēšanas paradumi. Tikai kopīgi sadarbojoties mēs varam saglabāt nākamajām paaudzēm rudzuaudzēšanas un rudzu ēšanas kultūru,» norādīja «Hanzas maiznīcas» vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs.

Diskusijā piedalīsies Mihņevičs, Latvijas Maiznieku biedrības valdes priekšsēdētājs un z/s «Skudras» īpašnieks Kārlis Zemešs, kā arī Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka, AS «Rīgas dzirnavnieks» valdes loceklis Žilvinas Pakeltis, biedrības «Zemnieku saeima», zemnieku saimniecības «Klidziņa» un ZM pārstāvji.

Diskusiju rīko «Hanzas maiznīcas» un Latvijas Maiznieku biedrība. Ikviens var piedalīties diskusijā klātienē vai to skatīties ziņu aģentūras LETA video tiešraidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu