Kampaņā «#MainiSkatuPunktu» cīnīsies pret diskrimināciju darba tirgū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien, 15.novembrī, plkst.11 «Swedbank» centrālajā ēkā atkās sociālo kampaņu «#MainiSkatuPunktu», lai cīnītos pret diskrimināciju darba tirgū, informēja kampaņas organizatoru pārstāve Līga Kleina.

Kampaņas «#MainiSkatuPunktu» mērķis ir mudināt Latvijas darba devējus darbinieku izvēles procesā vērtēt viņu profesionālās spējas, nevis vecumu, etnisko piederību, dzimumu, seksuālo orientāciju, bērnu skaitu un citus ar zināšanām un pieredzi nesaistītus kritērijus.

Kleina informēja, ka kampaņā iesaistījušies un tādējādi savu atbalstu dažādības veicināšanai darba tirgū izteikuši tādi Latvijā zināmi cilvēki kā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Saeimas deputāts un ārsts Hosams Abu Meri (V), Latvijas lepnuma ieguvējs Mārtiņš Oliņš, dziedātājs un televīzijas raidījuma vadītājs Roberto Meloni, portāla «Mammamuntetiem.lv» vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un citi.

Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta vadītāja Dace Helmane norādīja, ka galvenais izaicinājums ir lauzt stereotipus par šo sabiedrības grupu pārstāvjiem kā mazāk vērtīgiem darbiniekiem. «Savā ikdienā un Ilgtspējas indeksa organizēšanas laikā pārliecinos, ka Latvijā ir daudz labu un iekārojamu darba devēju, tajā pašā laikā joprojām ir sajūta, ka tikai neliela daļa patiešām domā ilgtermiņā un mācās pielāgoties pārmaiņām darba tirgū, īstenojot dažādības vadību,» skaidroja Helmane.

Trešdien kampaņas atklāšanā tiks prezentēti jaunākie Latvijas darba devēju aptaujas dati par viņu gatavību nodarbināt cilvēkus no potenciāli darba tirgū diskriminācijai pakļautajām sabiedrības grupām. Turklāt Latvijas uzņēmumu vadītāji un speciālisti tiks aicināti pieteikties unikālai bezmaksas dažādības vadības mācību programmai «Skatu punkti». Tajā būs iespēja izzināt dažādības vadības ieguvumus, kā arī veidus un iespējas to ieviest savā uzņēmumā vai organizācijā.

Sociālo kampaņu «#MainiSkatuPunktu» un mācību programmu «Skatu punkti» īsteno Sabiedrības integrācijas fonds, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, kā arī organizācijas attīstības centrs «Spring Valley».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu