Ūdens un kanalizācija kļūs dārgāka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

SIA «Rīgas ūdens» plāno celt ūdenssaimniecības un kanalizācijas pakalpojumu tarifu, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) «Rīgas ūdens» iesniegtais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekta kopsavilkums.

Patlaban «Rīgas ūdens» ūdenssaimniecības pakalpojumiem piemēro SPRK 2014.gadā apstiprināto ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 63 centi bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par kubikmetru. Šo tarifu veido ūdens ražošanas pakalpojuma tarifs 23 centi kubikmetrā un ūdens piegādes pakalpojuma tarifs 40 centi kubikmetrā.

Jaunais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekts paredz ūdensapgādes tarifu 86 centu (bez PVN) apmērā par kubikmetru.

Savukārt kanalizācijas pakalpojumiem patlaban tiek piemērots tarifu 65 centi kubikmetrā (bez PVN), kuru veido notekūdeņu savākšanas pakalpojuma tarifs 32 centi par kubikmetru un notekūdeņu attīrīšanas pakalpojuma tarifs 33 centi kubikmetrā.

Jaunais kanalizācijas pakalpojumu tarifs paredzēts 77 centu (bez PVN) apmērā par kubikmetru.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu izmaiņas «Rīgas ūdens» skaidro ar dabas resursu nodokļu un citu nodokļu izmaksu pieaugumu, ūdenssaimniecības pakalpojuma apjomu samazināšanos un ekspluatācijas izmaksu pieaugumu.

Saistībā ar plānotajām izmaiņām SPRK aicina Rīgas iedzīvotājus uz uzklausīšanas sanāksmi par «Rīgas ūdens» iesniegto jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu Rīgā.

Sanāksme plānota 1.decembrī, plkst.12 SPRK semināru zālē, Ūnijas ielā 45, Rīgā.

Sanāksmē, kurā aicināti piedalīties «Rīgas ūdens» ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji, «Rīgas ūdens» pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar plānotā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projekta būtību un ekonomisko pamatojumu. Ikvienam sanāksmes dalībniekam tiks dota iespēja uzdot jautājumus un izteikt savus priekšlikumus, kā arī ieteikumus par iecerēto tarifu projektu.

Interesenti dalību sanāksmē var pieteikt pa telefonu vai e-pastu līdz 2017.gada 30.novembrim, zvanot pa tālruni 67097271 vai sūtot e-pastu uz «dace.burtniece@sprk.gov.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu