FKTK piemērojusi € 890 000 soda naudu «Meridian Trade Bank»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome piemērojusi 889 651 eiro soda naudu «Meridian Trade Bank», pavēstīja komisijas Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

Bankai soda nauda piemērota, jo FKTK konstatējusi, ka «Meridian Trade Bank» nav nodrošinājusi pienācīgu iekšējās kontroles sistēmas darbību kredītriska pārvaldīšanas jomā.

«Pieņemot lēmumu par soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā, ka banka jau ir sākusi darbības, lai uzlabotu iekšējās kontroles sistēmas efektivitāti, kā arī banka iepriekš nav sodīta par iekšējās kontroles sistēmas nepilnībām,» sacīja Līcīte, piebilstot, ka «Meridian Trade Bank» piemērotā soda nauda viena mēneša laikā ir jāiemaksā valsts budžetā.

Vienlaikus viņa arī informēja, ka papildu soda naudai, FKTK padome ir noteikusi bankai arī tiesiskos pienākumus, lai tā turpmāk nepieļautu līdzīga rakstura pārkāpumus un novērstu konstatētos pārkāpumus iekšējās kontroles sistēmā kredītriska pārvaldības jomā.

Atbilstoši FKTK lēmumam «Meridian Trade Bank» noteiktā termiņā ir jāiesniedz FKTK bankas pasākumu plāns konstatēto pārkāpumu un trūkumu novēršanai un noteiktā termiņā jāveic plānā paredzētie pasākumi.

«Meridian Trade Bank» Mārketinga un produktu attīstības nodaļas vadītāja Elīna Kovaļova aģentūrai LETA pavēstīja, ka banka veic visas nepieciešamās darbības, lai pilnveidotu darbu. «Saistībā ar FKTK konstatētajiem trūkumiem bankas iekšējās kontroles sistēmā kreditēšanas riska pārvaldības jomā banka ir sākusi un turpina veikt visas nepieciešamās darbības, lai tuvākajā laikā novērstu konstatētos trūkumus,» viņa sacīja.

Tāpat Kovaļova uzsvēra, ka FKTK piemērotā soda nauda neietekmē bankas ikdienas darbību un klientu apkalpošanu. «Banka pilda savas saistības pret klientiem un nodrošina pakalpojumu sniegšanu parastajā kārtībā,» viņa teica.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Meridian Trade Bank» šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 782 000 eiro apmērā, kas ir par 46,5% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā. 2017.gada 30.jūnijā «Meridian Trade Bank» aktīvi bija 275,469 miljonu eiro apmērā, kas ir par 9,1% jeb 27,71 miljonu eiro mazāk nekā 2016.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 303,179 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra «Meridian Trade Bank» 2017.gada jūnija beigās bija 12.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu