Nākamgad mikrouzņēmuma apgrozījumam līdz € 40 000 piemēros nodokļa likmi 15% apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamgad mikrouzņēmuma apgrozījumam līdz 40 000 eiro piemēros nodokļa likmi 15% apmērā, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par mikrouzņēmumu nodokļa deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību.

Esošā deklarācijas veidlapa un tās aizpildīšanas kārtība paredz mikrouzņēmumu nodokļa likmi 15% apmērā piemērot mikrouzņēmuma apgrozījumam, kas kalendāra gadā nepārsniedz 100 000 eiro, attiecīgi mikrouzņēmumu nodokļa likmi 20% apmērā mikrouzņēmuma apgrozījumam, kas pārsniedz 100 000 eiro.

Tomēr nākamgad gaidāmā nodokļu reforma ieviesa izmaiņas mikrouzņēmumu regulējumā, paredzot, ka šāda uzņēmuma apgrozījums kalendāra gadā nepārsniedz 40 000 eiro.

Tādējādi noteikumos bija nepieciešams nodrošināt, ka sākot ar 2018.gadu, mikrouzņēmuma apgrozījumam līdz 40 000 eiro ir piemērojama nodokļa likme 15% apmērā, savukārt pārsnieguma daļai - 20% apmērā.

Noteikumi arī paredz, ka gadījumā, ja mikrouzņēmumu nodokli maksājošā mikrouzņēmuma darbinieku skaits ceturksnī pārsniedz piecus darbiniekus, tad nodokļa likmei pieskaita divus procentpunktus par katru papildus nodarbināto darbinieku vai darbinieku, kurš ir nodarbināts vairākos mikrouzņēmumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu