Noteikumos ietver nozares, kam piemēros reversās PVN maksāšanas kārtību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru kabinets šodien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likuma normu piemērošanas kārtībā un atsevišķas prasības pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksāšanai un administrēšanai.

FM informēja, ka no nākamā gada 1.janvāra tiks noteiktas jaunas nozares, kurām tiek piemērota apgrieztā jeb reversā PVN maksāšanas kārtība, tādējādi ierobežojot iespēju iegūt resursus «aplokšņu algām», kā arī mazinot negodīgu konkurenci konkrētās nozarēs un ierobežojot negodprātīgu nodokļu maksātāju darbības.

Nodokļu reformas ietvaros no nākamā gada 1.janvāra spēkā stāsies būtiskas izmaiņas Pievienotās vērtības nodokļa likumā, tostarp tiek paplašinātas darbības jomas, kurās tiek piemērots īpašais PVN maksāšanas režīms - apgrieztā jeb reversā PVN maksāšanas kārtība.

Ministru kabineta noteikumos noteikts preču saraksts, kurām tiks piemērota šī kārtība. Šī kārtība tiks piemērota metālizstrādājumu piegādei, piemēram, alumīnija caurulēm, stieplēm, stieņiem, kā arī nerūsējoša tērauda stieplēm un velmējumiem un ar to saistītiem pakalpojumiem. Tāpat šī kārtība tiks piemērota sadzīves elektronisko iekārtu un sadzīves elektriskās aparatūras piegādei, piemēram, ledusskapjiem un televizoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu