«Eurostat»: Latvijā janvārī-septembrī starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Latvijā šogad janvārī-septembrī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina trešdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

2017.gada pirmajos deviņos mēnešos salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 11%.

Lielāks eksporta kāpums nekā Latvijā reģistrēts Lietuvā (+17%), Somijā (+16%), Horvātijā (+15%), Bulgārijā, Grieķijā un Slovēnijā (visās valstīs +14%), kā arī Nīderlandē (+13%).

Tāpat kā Latvijā arī Portugālē kāpums bijis 11%, bet Polijā reģistrēts 10% pieaugums.

Pārējās 16 valstīs, kurās reģistrēts pieaugums, tas bijis no 1% līdz 9%. Igaunijā eksporta apjoms palielinājies par 8%.

Eksporta apmērs samazinājies divās valstīs - Maltā (-30%) un Luksemburgā (-4%).

Importa apmērs šogad pirmajos deviņos mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-septembri pērn pieaudzis 25 ES dalībvalstīs, bet samazinājies Lielbritānijā un Īrijā (abās valstīs -2%), kā arī Maltā (-17%).

Lielākais importa pieaugums janvārī-septembri gada izteiksmē bijis Latvijā un Lietuvā (abās valstīs +17%), Bulgārijā un Grieķijā (+16%), Slovēnijā (+15%), kā arī Portugālē un Somijā (+13%).

Pārējās 18 valstīs, kurās reģistrēts kāpums, pieaugums bijis no 3% līdz 12%. Igaunijā imports šajā periodā pieaudzis par 10%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu