Tirgotāji vienojas ar VID par kases aparātu reģistrēšanas kārtības vienkāršošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA), Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija (LDTA) un Nozīmīgo tirgotāju savienības pārstāvji ceturtdien, tiekoties ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ierēdņiem, panāca vienošanos ar VID par kases aparātu reģistrēšanas kārtības vienkāršošanu.

Kā aģentūru LETA informēja LTA, tikšanās laikā Reizniece-Ozola uzdeva VID risināt tirdzniecībā radušās problēmas, piemēram, kā nodokļu maksātājiem realizēt jauno kases noteikumu prasības, neapturot uzņēmuma darbību un neveicot patlaban liekus ieguldījumus nepiemērotas tehnikas iegādei.

Ministre uzsvēra, ka jābūt sadarbībai starp profesionālām organizācijām, kāda ir LTA, un VID, un tai veiksmīgi jāturpinās.

Tāpat tikšanās laikā nolemts, ka jau iegādātos jaunos 14000 sertificētos un VID uzskaitē reģistrētos kasu aparātus, par kuru atbilstību noteikumiem VID izteicis šaubas, uzņēmēji tomēr varēs turpināt lietot un tirgotāji netiks sodīti. Vienlaikus tirgotāji ar VID panāca vienošanos, ka VID konsultatīvajā padomē izskatīs priekšlikumus par esošās kārtības vienkāršošanu, saglabājot pamatprincipu, ka pirkuma reģistrēšanas fakts kases aparātā nav dzēšams.

LTA plāno rosināt arī atļaut VID sertificēt un reģistrēt kases aparātus un sistēmas, kam asociācijas ieskatā būtu dubultefekts – pirmkārt, samazinātos sertifikācijas izmaksas un, otrkārt, tiktu paplašināts kases aparātu un sistēmu piedāvājums tirgū.

LTA prezidents Henriks Danusēvičs uzsver, ka finanšu ministres ātrā un konstruktīvā reakcija radušos problēmsituāciju ar kasu aparātiem atrisināja.

Jau vēstīts, ka 1.janvārī stājās spēkā noteikumi par jaunajām kases aparātu un sistēmu prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem atbilstošo kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu lietošana visiem nodokļu maksātājiem, izņemot padziļinātās sadarbības programmas dalībniekus, obligāti jāsāk ne vēlāk kā 2017.gada 1.janvārī. Tomēr, tā kā uzņēmēju gatavība, pielāgoties jaunajām prasībām, vērtējama kā zema, VID iepriekš noteica sešu mēnešu pārejas periodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu