«Latvijas kuģniecības» akcionāri decembra beigās pārvēlēs padomi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuģošanas kompānijas «Latvijas kuģniecība» akcionāri ārkārtas sapulcē 20.decembrī pārvēlēs padomi, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Jautājums par padomes vēlēšanas ir vienīgais attiecīgās akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtības jautājums.

Padomi esošajā sastāvā kompānijas akcionāri ievēlēja šogad 19.septembrī. Šobrīd «Latvijas kuģniecības» padomē strādā Vladimirs Egers, Kristofers Džeimss Kernons (Christopher James Kernon), Aleksejs Tarasovs, Andrea Šlepfere, Varvara Maksimova, Olga Kurenkova, Dmitrijs Judins un Nafisets Negaučs.

«Latvijas kuģniecības» lielākais akcionārs ir «Vitol Netherlands B.V.» (91,004%).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Latvijas kuģniecība» akcionāri no ceturtdienas līdz 2017.gada 30.novembrim (ieskaitot) var izmantot pirmtiesības uz jaunās emisijas 400 miljoniem vārda akciju. Akciju nominālvērtība ir 0,3 eiro, bet vienas akcijas pārdošanas cena ir 0,71 eiro. Piedāvājuma akcijas netiks iekļautas biržā «Nasdaq Riga».

«Latvijas kuģniecības» akcionāri ārkārtas sapulcē 26.oktobrī nolēma palielinā pamatkapitālu par 120 miljoniem eiro - līdz 180 miljoniem eiro, emitējot 400 miljonus jaunu B kategorijas vārda akciju papīra formā. Pēc jaunās akciju emisijas, «Latvijas kuģniecības» kapitālu veidos 600 miljoni akciju, tajā skaitā līdzšinējie 200 miljoni akciju ar nominālvērtību 0,3 eiro un jaunās emisijas 400 miljoni B kategorijas vārda akciju papīra formā arī ar nominālvērtību 0,3 eiro.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada pirmajā pusgadā «Latvijas kuģniecības» koncerns strādāja ar 43,69 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, taču koncerns guva peļņu 8,597 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

«Latvijas kuģniecība» veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. «Latvijas kuģniecības» akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu