«Citadele» šonakt pilnveidos IT sistēmu zibmaksājumu ieviešanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Naktī uz piektdienu, 17.novembri, no plkst.00.05 līdz 02.30 banka «Citadele» pilnveidos IT sistēmu, lai no 21.novembra «Citadeles» klienti varētu veikt zibmaksājumus jeb ātros maksājumus uz citām bankām, informēja bankā.

Šajā laikā būs pārtraukums internetbankas un mobilās bankas darbībā. Tāpat šajā laikā nebūs iespējams veikt pirkumus internetā.

Banka «Citadele» sistēmas modernizāciju veic naktī, lai pēc iespējas mazinātu neērtības klientiem. Ja rodas jautājumi, klientu rīcībā ir «Citadeles» klientu servisa centrs, kas strādā visu diennakti - 67010000.

No 21.novembra zibmaksājumi «Citadeles» klientiem būs pieejami uz daudzām bankām Eiropā un AS «SEB bankas» kontiem Latvijā. Iesākumā zibmaksājumi notiks pārskaitījumiem līdz 30 eiro. Pakāpeniski maksājumu limits tiks palielināts līdz 15 000 eiro, kas ir zibmaksājumiem noteiktā maksimālā summa. «Citadeles» klientiem ātrie maksājumi notiks automātiski gan veicot tos no internetbankas, gan bankas mobilās lietotnes.

Zibmaksājumi ir naudas pārskaitījumi 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, 365 dienas gadā, ieskaitot svētku dienas. Zibmaksājumi notiek dažu sekunžu laikā un dod iespēju saņemto naudu uzreiz izmantot tālāk. Šī ir būtiska pārmaiņa, jo līdz šim maksājumi starp bankām Eiropā bija iespējami tikai darbadienās un naudas pārskaitījumu izpilde prasīja vairākas stundas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu