Algu kāpumu veicina kvalitatīvu darbinieku trūkums

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kā liecina kompānijas Fontes veiktais ikgadējais atalgojumu pētījums, šogad piedzīvots straujākais algu kāpums pēdējo astoņu gadu laikā – mēneša pamata darba alga, neskaitot dažādas darba devēju piedāvātas piemaksas un bonusus, vidēji augusi par 6,3%, un paredzams, ka tendence turpināsies arī nākamgad. Gandrīz visi jeb 89% no pētījumā aptvertajiem uzņēmumiem plāno turpināt algu palielināšanu, kā galveno iemeslu tam minot darbinieku trūkumu.

«Prognozes liecina, ka konkurence par darbiniekiem arvien pieaugs un darba devējiem būs jādomā, kā noturēt esošos darbiniekus. Daļai uzņēmēju tas nozīmē pārskatīt atalgojuma līmeni, citiem – labāk izprast darbinieku motivāciju,» komentē pētījuma grupas Fontes vadītāja Anta Praņēviča.

Darbinieku trūkumu jūt arī finanšu sektorā jeb bankās, kuras jau gadiem varējušas lepoties ar to, ka saviem darbiniekiem maksā par 15-20% vairāk nekā līdzīga darba veicējiem citās nozarēs. Ar grūtībām atrast sev vajadzīgos darbiniekus saskaras pat tirgus līderes atalgojuma ziņā, piemēram, pēc Fontes datiem, ABLV banka var lepoties ar to, ka jau ilgstoši ir viena no dāsnākajām darba devējām nozarē, krietni pārsniedzot tirgus vidējo atalgojuma līmeni. Tikai 10% gadījumu attiecīgam speciālistam citur alga ir lielāka nekā pie mums, apgalvo ABLV personāla daļas vadītāja Dace Rūķīte- Kariņa. «Tirgus sašaurinās, un ir grūtāk iegūt mūsu prasībām atbilstošus darbiniekus. Mūsu prasības paliek nemainīgas, bet vienlaikus saprotam, ka mums ir jāpaņem labākais no iespējamajiem. Vairs nav kā agrāk - pie bankas potenciālo darbinieku rindas, to ņemšu un to nē, tagad ir mainījusies situācija tirgū. Tirgus sašaurinājums ir dažādu iemeslu pēc -

daudzi ir izceļojušies, mācās, strādā projām ārzemēs, ir apmierināti ar savu darba devēju un nav ieinteresēti neko mainīt,»

tā situāciju darba tirgū apraksta Rūķīte-Kariņa.

Redzams, ka, konkurējot par darbiniekiem, jo īpaši banku sektorā, liela uzmanība tiek pievērsta ne tikai atalgojumam, bet arī darba videi novērojusi Fontes pārstāve. «Parādās iespēja strādāt attālināti, parādās bērnu istabas, sporta stūrīši vai pat sporta zāles iekšā bankās, augļi ofisā. Dažādas aktivitātes, lai pamudinātu darbiniekus iet pa trepēm, nevis braukt ar liftu, mudinātu darbiniekus būt aktīviem un veseliem, un lai domātu par viņu labklājību. Esam pamanījuši, ka dreskods bankās ir pamainījies, vairs nav tik strikts,» saka Fontes pārstāve.

Cilvēkiem ar muguras veselības problēmām ir nopirkti katram individuāli piemēroti, ļoti dārgi, krēsli, uzskatāmu piemēru rūpēm par darbiniekiem sniedz bankas pārstāve, piebilstot: «Ne jau tikai tā nauda ir galvenais, protams, tas ir ļoti būtisks elements, bet ne jau tikai. Jo augstāka līmeņa amats, jo tur jau sākas citas prasības - darba saturs, cik izaicinoši, cik liela patstāvība darbā un lēmumu pieņemšanā, svarīga darba devēja reputācija. Tie ir ļoti svarīgi momenti. Nauda ir vajadzīga kā fizioloģisks lielums, kurš ir nepieciešams, bez kura mēs vispār nevaram iztikt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu