Koalīcija nākamnedēļ atbalstīs valsts budžeta pieņemšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valdošās koalīcijas partijas nākamnedēļ Saeimas sēdē atbalstīs valsts budžeta 2018.gadam pieņemšanu galīgajā lasījumā.

Saeima valsts budžetu otrajā, galīgajā lasījumā sāks skatīs 22.novembrī un, ja būs nepieciešams, turpinās 23.novembrī.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA apliecināja, ka politiskais spēks atbalstīs valsts budžeta pieņemšanu. Viņš uzsvēra, ka nekādu problēmas šajā jautājumā nav.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK atbalstīs nākamā gada budžetu un saistītos likumprojektus, aģentūrai LETA apliecināja nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.

«Domāju, ka neviena partija nevar uzskatīt budžetu par ideālu, jo vienmēr tas ir kompromiss starp visiem partneriem,» piebilda politiķis. Viņš uzsvēra, ka budžetā ir ļoti daudz svarīgu lietu, piemēram, aizsardzības finansējuma pieaugums, līdzekļu pieaugums veselības aprūpei, kā arī ģimenes valsts pabalsta pieaugums un citi.

Arī «Vienotības» politiķi jau vairākkārt pauda, ka atbalstīs budžetu. «Vienotības» Saeimas frakcija kopumā atbalsta nākamā gada valsts budžeta projektu, un deputātiem nav pretrunu ar kopējo valdības kursu, iepriekš žurnālistiem sacīja partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens. Arī no «Vienotības» izslēgtā Solvita Āboltiņa, kura vēl pilda Saeimas frakcijas vadītājas pienākumus, uzsvēra, ka «Vienotība» atbalsta šo valdību un balsos par budžetu.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 15.novembrī izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja nākamā gada budžeta projektu, finansējuma jautājumos galvenokārt pieturoties pie valdības lēmumiem.

Deputātu ierosinājumi par papildu finansējumu un līdzekļu pārdali budžetā neguva atbalstu ne tikai valdībā, bet arī Budžeta komisijā. Izskatot aptuveni 100 priekšlikumus nākamā gada budžetam un vidēja termiņa budžeta ietvaram, deputāti atbalstīja tikai divus ierosinājumus, kas iepriekš nebija guvuši valdības atbalstu.

Jau vēstīts, ka 2018.gada valsts budžeta sākotnējā projektā nākamā gada ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā. Nākamā gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu